НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 4425-59/2020-59 від 20.02.2020р. 
Документ №4425-59/2020 від 20.02.2020р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.02.2020



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(59  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 20.02.2020р.  № 4425-59/2020-59
 

Про звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо зняття законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення з розгляду і проведення Всеукраїнського референдуму (додається).

    1.   Рішення та текст звернення надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Олега Романюка.



Міський голова                                                                              Ігор Слюзар



Президенту України

Володимиру Зеленському


Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


       Ми, депутати Коломийської міської ради, виступаємо проти проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, оскільки вважаємо, що ринок землі відкриватиметься не в інтересах українців, не в інтересах малих і середніх фермерів. Цей законопроект в інтересах агрохолдинґів, які володіють значним фінансовим ресурсом і сконцентрують у своїх руках більшість української землі, встановивши монопольне становище.

       На жаль, сьогодні Україна – найбідніша країна Європи за рівнем достатку населення. Прийняття цього закону може призвести до розбазарювання землі і загрожує національній безпеці.

       У законопроекті закладені небезпечні речі:

       - можливість продажу землі іноземним банкам та кредитним установам;

       - скасування заборони на продаж особливо цінних земель, лісових угідь;

       - ліміт в 10 000 Га в одні руки.

       Потрібно усвідомлювати, що сільськогосподарські землі – це близько 72% території України. Не можна забувати, що наша країна перебуває в умовах війни. Нам потрібно створювати умови, щоб якомога більше людей поверталось в Україну, а не йти хибним шляхом, за яких іноземці можуть заволодіти великими масивами землі через юридичних осіб і банки.

       За Конституцією, земля і надра є виключними об’єктами права власності українського народу. І якщо український народ втрачає право власності на ці об’єкти, то це є порушенням Конституції.

       Вимагаємо зняти законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення з розгляду і провести Всеукраїнський референдум! Українці як єдині господарі національного багатства мають самостійно визначитися з його долею.

       Ми звертаємося до народних депутатів України не голосувати за цей Закон, а Президенту України, якщо він буде прийнятий у другому читанні – накласти вето і не допустити розпродаж нашого національного багатства – української землі.


Депутати Коломийської міської ради

VII демократичного скликання

Прийнято на 59 сесії міської ради

VII демократичного скликання       

20 лютого 2020 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.