НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження регламенту інформаційного обміну в меж..."  № 4305-56/2019-56 від 26.12.2019р. 
Документ №4305-56/2019 від 26.12.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.12.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(56  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 26.12.2019р.  № 4305-56/2019-56
 

Про затвердження регламенту інформаційного обміну в межах Коломийської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області


       Відповідно до Кодексу цивільного  захисту України від 02.10.2012 р. № 5403-V1, постанови Кабінету Міністрів України від 09.01.2014 р. № 11 "Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту", директиви начальника Цивільної оборони України – Прем’єр-міністра України від 20.10.1999 р. № 28-ДСК "Про  регламент взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади в межах Урядової інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій", розпорядження  Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 21.11.2019 р. № 612 "Про затвердження регламенту інформаційного обміну в межах територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в області", керуючись законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", та з метою налагодження інформаційної взаємодії  між організаціями і установами з питань цивільного захисту населення та територій, міська рада


вирішила:


1. Затвердити регламент інформаційного обміну в межах Коломийської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області (додається).

2. Керівникам структурних підрозділів міської ради, що залучаються до збору та узагальнення інформації, керівникам підприємств, установ та організацій в межах компетенції забезпечити  виконання вимог цього регламенту.

       3. Координацію робіт та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - відділ з питань цивільного захисту міської ради (Олександр Кротюк).

       4. Вважати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови від 09.03.2010 р. № 43-р  "Про затвердження регламенту інформаційного обміну в межах міської інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій".

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Романа Остяка.



Міський голова                                                                                                                 Ігор Слюзар


ЗАТВЕРДЖЕНО                             рішення міської ради

від 26.12.2019 р. №4305-56/2019


РЕГЛАМЕНТ

інформаційного обміну

в межах Коломийської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області


1. Загальна частина

1.1. Регламент інформаційного обміну в межах Коломийської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області (далі – регламент) розроблено з метою забезпечення збору інформації в межах Коломийської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області, підготовки рішень керівництва міської ради:

залучення сил та засобів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій (далі - НС) та ліквідації їх наслідків;

координації дій  сил і засобів при реагуванні на НС та ліквідації наслідків НС.

1.2. Регламент визначає:

організаційну та функціональну структуру міської інформаційно-аналітичної системи з питань НС;

порядок інформаційної взаємодії з питань НС структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ, організацій в межах компетенції;

терміни подання інформації про факти загрози або виникнення НС.


2. Організаційна і функціональна структура міської

інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій

2.1. Складовими організаційної структури є:

міський вузол інформаційно-аналітичної обробки інформації об’єднує  технічні засоби та базу даних відділу з питань цивільного захисту міської ради;

периферійні вузли інформаційно-аналітичної обробки інформації різних рівнів та вирішують завдання, подібні до завдань міського вузла, але в межах підконтрольної території і повноважень відповідних органів влади;

вузли інформаційно-аналітичної обробки інформації з питань цивільного захисту структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ та організацій (далі – вузли інформаційно-аналітичної обробки інформації з питань ЦЗ).

2.2. З метою своєчасного та якісного подання інформації на всіх вузлах призначається відповідальна особа за обмін інформацією з питань цивільного захисту населення та територій (далі – відповідальний).

Для відповідального розробляється інструкція щодо порядку дій при інформаційній взаємодії, яка погоджується з відділом з питань цивільного захисту міської ради та затверджується відповідним керівником (заходи, обов’язкові до включення в інструкцію, наведені в додатку 3).

       2.3. Функції вузлів інформаційно-аналітичної обробки інформації:

збір, реєстрація, накопичення та аналітична обробка інформації відповідно до своєї компетенції, створення баз даних, постійне їх оновлення та забезпечення збереження інформаційного фонду;

підтримання постійного зв'язку та обмін інформацією;

подання керівництву оперативної та аналітичної інформації щодо НС, загрози її виникнення і ліквідації наслідків за встановленими формами у визначені терміни.

Інформація про надзвичайну ситуацію подається на вузли інформаційно-аналітичної обробки інформації за підпорядкуванням.

       2.4. Бази даних вузлів інформаційно-аналітичної обробки повинні включати:

нормативно-правову і довідкову інформацію щодо потенційно небезпечних об’єктів та процесів (класифікатори, реєстри, регістри, паспорти);

інформацію про поточний стан потенційно небезпечних об’єктів;

картографічну інформацію;

оперативну інформацію про виникнення НС та хід ліквідації її наслідків;

оброблену та узагальнену аналітичну інформацію щодо НС (передумови їх виникнення, наслідки, результати ліквідації);

додаткову довідкову інформацію щодо прецедентів виникнення НС та досвіду в запобіганні і ліквідації їх наслідків;

інформацію щодо відповідних моделей, методик прогнозування НС, їх наслідків.


3. Інформаційна взаємодія

3.1. Інформація з питань цивільного захисту населення і територій поділяється на такі види:

щоденна інформація про стан справ з питань цивільного захисту населення та територій;

первинна інформація про загрозу виникнення або виникнення НС;

оперативна інформація про хід НС, виконання рятувальних, першочергових невідкладних робіт та надання допомоги населенню;

інформація про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах, які постраждали внаслідок НС.

Вид інформації, яку подають  вузли інформаційно-аналітичної обробки інформації з питань ЦЗ на міський вузол, вказано в додатку 2.

       3.2. Постійний моніторинг стану справ з питань цивільного захисту населення та територій на теренах Коломийської об’єднаної територіальної громади проводиться шляхом щоденного збору та узагальнення інформації про:

зміни стану потенційно-небезпечних об’єктів (ПНО) та територій;

стан систем життєзабезпечення:

водопостачання та водовідведення;

теплопостачання;

газопостачання;

електрозабезпечення;

телекомунікаційне забезпечення (телефонний зв’язок, Інтернет);

стан епідеміологічної ситуації;

стан екологічної ситуації;

стан метеорологічної та гідрологічної обстановки;

стан проїзду автодоріг;

стан газотранспортної системи;

стан водних об’єктів;

виявлення вибухонебезпечних предметів (ВНП) та хід їх знешкодження;

аварії на транспорті;

стан пожежної безпеки;

надання допомоги населенню при виникненні загрози життю та здоров’ю або інших побутових складнощів;

виконання рятувальних робіт;

загиблих в результаті нещасних випадків.

Вищевказану інформацію вузли інформаційно-аналітичної обробки інформації з питань ЦЗ згідно з додатком 4 подають  усно у відділ з питань цивільного захисту міської ради 4-74-86 по прямому зв’язку, а при значному обсязі інформації - в електронному вигляді на електронну адресу: tower.ko@ukr.net чи tower.ko_ns@ukr.net до:

08.00 год. – вузли, де організована цілодобова чергова служба;

16.00 год. – вузли, в яких відсутня цілодобова чергова служба.

На міському вузлі відповідальним за збір та узагальнення щоденної інформації є працівник відділу з питань цивільного захисту міської ради.

3.3. Начальник відділу з питань  цивільного захисту міської ради щоденно, станом на 08.00 год. усно по телефону доповідає інформацію з питань цивільного захисту оперативному черговому управління з питань цивільного захисту ОДА на телефони 0-22- 53-90-01, 0-22-78-42-93. При підготовці інформації обмінюється даними з Коломийським міськрайонним відділом Управління ДСНС в Івано-Франківській області і Коломийським відділом поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області.

       Начальник відділу з питань цивільного захисту міської ради щоденно доповідає  міському голові – голові міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в разі його відсутності – особі, що виконує його обов’язки.

       3.4. Інформація про виникнення або загрозу виникнення НС подається вузлами інформаційно-аналітичної обробки інформації з питань ЦЗ (додаток 2) негайно усно по телефону у відділ з питань цивільного захисту міської ради на телефон 4-74-86 з наступним обов’язковим письмовим повідомленням протягом 1 години за встановленою формою (додаток 1) та підтверджуючими фотоматеріалами у форматі JPEG, з місця НС протягом 1 доби. У неробочий час для вузлів, які не мають чергової служби, допускається затримка подання повідомлення про загрозу виникнення або виникнення НС на 1 годину.

Повідомлення, згідно з додатком 1, про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації передається за підписом осіб, яким у встановленому порядку надано право підпису службових документів. У екстрених випадках, при необхідності передати термінове письмове повідомлення, його може підписати старша на той час посадова особа. Особа, яка підписала повідомлення, несе повну відповідальність за його достовірність.

       Начальник відділу з питань цивільного захисту міської ради узагальнює і опрацьовує отриману інформацію та проводить попередню класифікацію НС. За результатами обробки інформації формує повідомлення про виникнення НС за встановленою формою (додаток 1) і подає його:

       письмово:

       оперативному черговому управління з питань цивільного захисту ОДА на електронну адресу:  uns@ if .gov.ua.

       усно по телефону негайно до:

  • Коломийського міськрайонного відділу  УДСНС України в Івано- Франківській області;
  •   Коломийського міжрайонного відділу УСБ України в  Івано-Франківській області;
  • Коломийського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в  Івано-Франківській області; 
  • міського голови.

       3.5. Оперативна інформація про хід НС, виконання рятувальних, першочергових невідкладних робіт та надання допомоги населенню подається вузлами інформаційно-аналітичної обробки інформації з питань ЦЗ (додаток 2) в електронному вигляді до відділу з питань цивільного захисту міської ради (штаб з ліквідації наслідків НС) станом на 6.00 год., 12.00 год., 16.00 год. та 20.00 год. згідно з формами, вказаними в додатках 6-31.

       Штаб з ліквідації НС узагальнює оперативну інформацію та готує аналітичну довідку і подає її в електронному вигляді до управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації на електронну адресу:  uns@ if .gov.ua.

       3.5.1. Оперативна інформація про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах, які постраждали внаслідок НС, подається відділом з питань цивільного захисту міської ради (додаток 2) в електронному вигляді до управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації  щочетверга до 12.00 год. згідно з формою, вказаною в додатках 32.

       3.6. Оперативна інформація та інформація про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт подається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.11.2018 р. № 55  ’’Деякі питання документування управлінської діяльності’’.

       3.7. З метою підтримки вузлів інформаційно-аналітичної обробки інформації в готовності до інформаційної взаємодії з питань НС відділ з питань цивільного захисту міської ради  проводить:

- щомісячні уточнення прізвищ та номерів телефонів осіб, відповідальних за подання інформації з питань НС, електронних адрес вузлів;

- щоквартальні тренування з питань обміну навчальною інформацією з характерним змістом про НС.


4. Відповідальність

Керівники структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ та організацій несуть персональну відповідальність за належне створення, забезпечення оргтехнікою і телекомунікаціями (телефонний зв’язок, факс, доступ до мережі Інтернет) вузлів інформаційно-аналітичної обробки інформації та відповідають за достовірність і повноту інформації, якість та терміни підготовки і подання повідомлень.



В.о. начальника відділу

з питань цивільного захисту

міської ради                                                                                                                 Надія Іванова



Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.