НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про можливість зняття дитини ..."  № 326 від 24.12.2019р. 
Документ №326 від 24.12.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.12.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 24.12.2019р.  № 326
 

Про затвердження висновку про можливість зняття дитини з реєстрації місця проживання, та визнання такою, що втратила право користування житловим будинком


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, копію позовної заяви та інші документи, керуючись статтею 19 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про можливість зняття дитини _____, 06.02.2003 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування житловим будинком № 4 по вулиці _____ в місті Коломиї, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору Івахнюку, завідувачу сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук, та головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко та Наталії Жидак виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.





Міський голова                                                                                                      Ігор Слюзар

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 24.12.2019 № 326


Висновок

про можливість зняття дитини ____, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування житловим будинком


Розглянувши позовну заяву, яку подав до Коломийського міськрайонного суду ____ про визнання своєї колишньої дружини _____ та неповнолітньої дочки ____ такими, що втратили право на користування житловим будинком № 4 по вулиці _____ у місті Коломиї, служба у справах дітей міської ради вивчила дане питання.

Згідно пункту 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Пункт 5 статті 19 СК України передбачає, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

Житловий будинок № 4 по вулиці ____ у місті Коломиї належить _____ на підставі договору дарування житлового будинку, посвідченого 08.12.2012 року приватним нотаріусом Коломийського міського нотаріального округу Трачук Л. В., зареєстрованого в реєстрі за № 3209.

Громадяни ____ перебували у зареєстрованому шлюбі з 1997 року по 2016 рік. У батьків народилося двоє дітей ____, який на даний час є повнолітнім і ____, 2003 року народження.

Як повідомляє батько, мама дітей у 2004 році поїхала на роботу в Португалію, залишивши малолітню дочку на бабусю – свою маму, яка проживає в селі П’ядики по вулиці Лесі Українки, 2.

Неповнолітня ____ проживає там і на даний час та навчається у П’ядицькому ліцеї ім. Степана Мельничука (довідка від 17.10.2019 р. № 95, видана директором ліцею).

Громадянин ____ повідомляє, що вони з мамою дітей та самими дітьми дійшли до згоди про те, що після розірвання шлюбу між батьками  старший син _____, 1998 року народження залишиться проживати з батьком, а дочка ____ з мамою.

Фактично вони так і проживають.

Згідно з положеннями ст. 391 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

Згідно акту обстеження умов проживання від 20.11.2019 року в будинку за адресою вулиця ____ у місті Коломиї неповнолітня ____ не проживає. Комісія не виявила дитячого одягу, книг і т. ін. Реєстрація місця проживання неповнолітньої має формальний характер.

Також, відомо, що відповідачі у добровільному порядку не хочуть знятися з реєстрації, а тому позасудовий спосіб вирішення спору відсутній.

Частиною 1 ст. 321 Цивільного кодексу України  передбачено, що право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

За таких обставин відповідачі порушують права власника житлового будинку на здійснення своїх прав.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 27.11.2019 року та 20.12.2019 розглядалося дане питання. Інтереси батька представляла, на підставі довіреності посвідченої приватним нотаріусом Коломийського нотаріального округу, його мама ____. Відповідачі на засідання комісії не з’явилися, хоча були належно повідомлені. Комісія рекомендує виконавчому комітету міської ради прийняти дане рішення.

Враховуючи наведене, вважаємо, за можливе зняття дитини _____, 06.02.2003 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування житловим будинком № 4 по вулиці _____ в місті Коломиї.


       

Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                               Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.