НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до народного де..."  № 4217-55/2019-55 від 05.12.2019р. 
Документ №4217-55/2019 від 05.12.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.12.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(55  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 05.12.2019р.  № 4217-55/2019-55
 

Про звернення Коломийської міської ради до народного депутата України Андрія Іванчука


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до народного депутата України Андрія Іванчука щодо голосування за проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» (реєстраційний №2299) (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати народному депутатові України Андрію Іванчуку та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Олега Романюка.



Міський голова                                                                                Ігор Слюзар


Народному депутатові України

Андрію Іванчуку


Ми, депутати Коломийської міської ради, представляючи інтереси Коломийської міської ОТГ, висловлюємо обурення з приводу Вашого голосування за проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» (реєстраційний №2299).

Додана цим законопроєктом до статті 48 Закону України «Про вищу освіту» ч. 3 та ч.4, в проголосованій редакції, дозволить у закладах вищої освіти навчання російською мовою, тобто, по суті, заохочуватиме русифікацію іноземних студентів, зокрема, в харківських, одеських та інших вишах України.

Просування російської мови в освіту за межами Росії офіційно проголошено державою-агресором одним з ключових завдань для посилення впливу на зарубіжні країни і є прямим завданням агенції «Россотрудничество» та фонду «Русский мир», на які Росія виділяє мільярди. Змінюючи законодавство з метою навчання іноземних студентів російською мовою, Україна власним коштом сприятиме досягненню цілей держави-агресора.

У зв’язку із обуренням громади Вашої підтримкою даного законопроєкту та опираючись на їх вимоги, звертаємось до Вас щодо вчинення наступних дій щодо цього голосування:

- при розгляді законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» (реєстраційний №2299) у другому читанні голосувати «проти»;

- якнайшвидше провести відкриту зустріч-звіт із громадськістю міста, про проведення якої повідомити у місцевих ЗМІ, та надати пояснення мотивів голосування за законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти»



Депутати Коломийської міської ради

VII демократичного скликання

Прийнято на 55 сесії міської ради

VII демократичного скликання

05 грудня 2019 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.