НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 4216-55/2019-55 від 05.12.2019р. 
Документ №4216-55/2019 від 05.12.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.12.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(55  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 05.12.2019р.  № 4216-55/2019-55
 

Про звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова



Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо скасування Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (№128-IX)  та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» (№129-IX) (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Олега Романюка.



Міський голова                                                                                    Ігор Слюзар



Президенту України

Володимиру Зеленському


Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


Ми, депутати Коломийської міської ради, звертаємо Вашу увагу на неприпустимість ситуації, яка викликала широкий резонанс у підприємницькому середовищі нашого регіону щодо законопроектів №1053-1 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (№128-IX) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» (№129-IX).

На сьогодні в Коломийській міській ОТГ ведуть підприємницьку діяльність більше 3650 ФОП, які саме генерують більшу частину надходжень до міського бюджету.

Вищезазначені закони фактично скасовують спрощену систему оподаткування та змушують малих та середніх підприємців не лише встановлювати касові апарати, але й вести повноцінний бухгалтерський облік. Окрім того підприємці звертають увагу на те, що скасування системи оплати після отримання товару покупцем може знищити онлайн-продажі в Україні як такі та перевести значну частину бізнесу в тінь.

Ці закони також значно розширюють сферу обов’язкового використання РРО та практично ліквідовують єдиний податок, а також збільшують адміністративні витрати малого бізнесу та розмір штрафів, що призведе до збільшення цін на споживчі товари та послуги.

Такі зміни можуть привести до зворотного ефекту і навіть зменшити надходження до міського бюджету, збільшити витрати на соціальне забезпечення, збільшити потік трудової міграції з України, знищити дух підприємництва та віру в стабільність відносин держави та малого бізнесу.

Влада точно не з того кінця почала боротися за чесну сплату податків. Починати треба з офшорів і з митниці, де від українського оподаткування ховаються справді величезні кошти.

З огляду на вищевикладене, суспільну напругу, звертаємося з пропозицією скасувати Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (№128-IX)  та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» (№129-IX).


Депутати Коломийської міської ради

VII демократичного скликання

Прийнято на 55 сесії міської ради

VII демократичного скликання       

05 грудня 2019 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.