НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 19 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про можливість зняття дитини ..."  № 293 від 03.12.2019р. 
Документ №293 від 03.12.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

07.12.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 03.12.2019р.  № 293
 


Про затвердження висновку про можливість зняття дитини з реєстрації місця проживання, та визнання такою, що втратила право користування квартирою

       

       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, копію позовної заяви та інші документи, керуючись статтею 19 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


1. Затвердити висновок про можливість зняття дитини ____, 10.07.2004 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування квартирою № 2 по вулиці _____ в місті Коломиї, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору Івахнюку, завідувачу сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук, та головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко та Наталії Жидак виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.





Міський голова                                                                                                         Ігор Слюзар

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 03.12.2019 № 293


Висновок

про можливість зняття дитини ____, 10.07.2004 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування житловим будинком  


Розглянувши позовну заяву, яку подала до Коломийського міськрайонного суду громадянка ____ про визнання своєї дочки ____ та неповнолітньої онуки _____ такими, що втратили право на користування квартирою № 2 по вулиці ____ у місті Коломиї, служба у справах дітей міської ради вивчила дане питання.

Згідно пункту 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Пункт 5 статті 19 СК України передбачає, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

Квартира № 2 по вулиці ____ у місті Коломиї належить ____ на підставі договору дарування квартири від 13.12.2007 року, який посвідчений нотаріусом Коломийського міського нотаріального округу Григорець М. В. і зареєстрований у реєстрі за № 3998.

Встановлено, що у квартирі № 2 зареєстровані власниця житла ____ її син ___, дочка ____ та неповнолітня онука ____.

___ повідомляє, що її дочка, яка є відповідачем по справі зареєстрована у її квартирі з 2015 року з тої причини, що її будинок було знесено, земельна ділянка була продана і виникла необхідність у реєстрації її з неповнолітньою дочкою. Проте, ні до реєстрації, ні після, ___у її квартирі не проживали. Вони не вели спільного господарства, не пов’язані спільним побутом, також у будинку не має особистих речей ні громадянки ___ ні її неповнолітньої дочки.

____ подавала позов до Коломийського міськрайонного суду про усунення перешкод у користуванні даною квартирою шляхом вселення її в квартиру.

Проте, суд першої інстанції в задоволенні позовної заяви ___ відмовив (справа № 346/3726/18, провадження № 2/346/201/19), а також Івано-Франківський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги (провадження № 22-ц/4808/826/1).

Згідно з положеннями ст. 391 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

Згідно акту обстеження умов проживання від 25.11.2019 року, який проводили працівники служби у справах дітей в квартирі № 2 по вулиці ___ у місті Коломиї неповнолітня ____не проживає. Комісія не виявила дитячого одягу, книг та інших речей. Реєстрація місця проживання неповнолітньої має формальний характер.

Також, відомо, що відповідачі у добровільному порядку не хочуть знятися з реєстрації, а тому позасудовий спосіб вирішення спору відсутній.

Частиною 1 ст. 321 Цивільного кодексу України  передбачено, що право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

За таких обставин відповідачі порушують права власниці квартири на здійснення нею своїх прав.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 27.11.2019 року розглядалося дане питання і комісія рекомендує виконавчому комітету міської ради прийняти дане рішення.

Враховуючи наведене, вважаємо, за можливе зняття дитини ___, 10.07.2004 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право на користування квартирою № 2 по вулиці ____в місті Коломиї.


       


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                              Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.