НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 23 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про надання малолітньому статусу дитини, позбавленої ба..."  № 279 від 26.11.2019р. 


УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.11.2019р.  № 279
 

Про надання малолітньому статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, утворення прийомної сім’ї та передачу на виховання і спільне проживання малолітньої  дитини

На виконання Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 565, та наказу Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», з метою поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення більш повного захисту їхніх прав та інтересів, на підставі заяви _____  враховуючи висновок служби у справах дітей Коломийської міської ради, рішення комісії з питань захисту прав дитини і рекомендації обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Надати малолітньому ______, 14.07.2017 року народження, статус дитини, позбавленої батьківського піклування у зв’язку з тим, що малолітній відібраний від матері _____без позбавлення її батьківських прав (рішення Коломийського міськрайонного суду від 21.08.2019р. справа №346/2027/19, провадження №2/346/1382/19), а відомості про батька  ____записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження від 08.01.2019р. №0002181896, виданий Коломийським міським відділом ДРАЦС Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області).

2. Утворити прийомну сім’ю на базі подружжя ____, 22.03.1967 року народження, та ____, 22.03.1973 року народження, які проживають за адресою: ____  в місті Коломиї Івано-Франківської області.

3. Влаштувати з 01.12.2019 року на виховання і спільне проживання до прийомної сім’ї _____ дитину, позбавлену батьківського піклування ______, 14.07.2017року народження.

4. На прийомних батьків _____ відповідно до пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 565, покладається персональна відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток малолітнього _____, 14.07.2017 року народження.   Прийомні батьки ______ повинні забезпечити дитину місцем для проживання до досягнення нею повноліття.

Прийомні батьки зобов’язуються один раз на два роки проходити навчання в Івано-Франківському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.                                5. Службі у справах дітей міської ради (Ігор Івахнюк)

5.1. Підготувати проєкт договору про влаштування малолітнього _____ на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї ______

5.2. Здійснювати контроль за виконанням договору, а також за умовами проживання та виховання дитини.

5.3.Попередити прийомних батьків про дотримання ними пріоритетного права дитини, яка виховується в їхній сім’ї на усиновлення.

5.4. Щороку готувати звіт про стан виховання, утримання і розвиток дитини у прийомній сім’ї.

6. Єдиному центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (Ірина  Трачук):

6.1. Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

6.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

7. Департаменту соціальної політики міської ради (Людмила Яремчук) призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дитину, позбавлену батьківського піклування, грошове забезпечення прийомним батькам у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

8. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія Буртик):

8.1. Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за нею.

8.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

9. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (Остап Білейчук) подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дитини та прийомних батьків.

10. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - службу у справах дітей міської ради.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Володимира Бойцана.



Міський голова                                                                                                            Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.