НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про доцільність позбавлення ..."  № 275 від 26.11.2019р. 
Документ №275 від 26.11.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.11.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.11.2019р.  № 275
 

Про затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав _____, 1986 року народження, по відношенню до дочки _____, 07.12.2011 року народження, (додається).

2. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав _____, 03.02.1979 року народження, по відношенню до дітей _____, 04.11.2010 року народження, та ____, 29.11.2012 року народження, (додається).

3. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору Івахнюку, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук та головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко та Наталії Жидак виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.





Міський голова                                                                                Ігор Слюзар

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 26.11.2019 № 275


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою ____, яка виховує малолітню дочку _____, щодо позбавлення батьківських прав її батька ______.

Встановлено, що громадяни ____ перебували у шлюбі з травня 2011 року. Від спільного подружнього життя в батьків народилася дочка _____, 07.12.2011 року народження. Однак, сімейне життя у громадян не склалося. Виявилося, що у них різні погляди на сімейні цінності, батько дитини не рахувався з думкою матері, жив своїм життям, почав зловживати спиртними напоями, через що між нами виникали непорозуміння, сварки.

Ще до розірвання шлюбу, а саме в лютому 2012 року, мама дитини припинила спільне проживання з батьком дитини.

З того часу _____ ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, не бере участі у вихованні дочки, не піклується про її стан здоров`я та духовний розвиток, не проявляє батьківської турботи, в тому числі не допомагає матеріально.

Рішенням Надвірнянського районного суду від 01.10.2013 року, справа №348/2507/13-ц шлюб між батьками розірвано. Малолітню дитину _____ залишено проживати з матір’ю.

Згідно виконавчого листа Надвірнянського районного суду від 12.12.2013 року з батька, ____, вирішено стягувати аліменти на утримання дочки в розмірі 550 грн. щомісячно до досягнення дитиною повноліття.

Однак, батько не сплачує аліменти і згідно розрахунку зі сплати аліментів виданим Тлумацьким районним відділом державної виконавчої служби, станом на 24.06.2019 р. борг по аліментах становить 35 885 грн.

Батько ______ не цікавиться життям та здоров’ям дочки, не відвідує її, не надає їй батьківської любові та уваги, не спілкується з нею, що підтверджується довідками із ЗДО (ясла-садок) «Дударик», та Саджавського ліцею від 20.06.2019 р.

Малолітня ____ не отримувала від батька жодних подарунків, ні на День народження, ні на День св. Миколая, ні на Новий Рік. Коли дочка хворіла батько не провідував її, не цікавився станом здоров`я дитини. 

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 23.10.2019 року розглядалося дане питання, запрошувались батьки дитини, однак _____  не з’явився. Інтереси мами дитини, предсталяла громадянка ______ (на підставі довіреності від 30.07.2019 року), яка повідомила, що батько майже від народження дочки не бачився з нею, не спілкувався, не цікавився її вихованням та розвитком.

       Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства»,  ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина  _____, 1986 року народження, батьківських прав по відношенню до дочки ______, 07.12.2011 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                Ігор Слюзар


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 26.11.2019 № 275


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою _____, яка проживає разом зі своїми племінниками ____ щодо позбавлення батьківських прав їхнього батька ______.

Встановлено, що діти проживають зі своєю тіткою _____ у місті Коломиї та навчаються у Коломийському ліцеї № 6 ім. героя України Тараса Сенюка, а тому відповідно до статті 165 Сімейного кодексу України громадянка має право на звернення до суду з позовом про позбавлення батька батьківських прав.

Спочатку діти проживали з мамою, бабусею та своїми старшими сестрами у с. Тростянець, Снятинського району, однак, мама дітей ______ померла 30.07.2018 року.

Батьки дітей ____ перебували у зареєстрованому шлюбі. Від спільного подружнього життя в батьків народилося двоє дітей ____ 04.11.2010 року народження, та _____ 29.11.2012 року народження.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини громадянка ____ повідомила, що мама та батько дітей, припинили спільне проживання ще до народження сина, приблизно у травні 2012 року. Це було пов’язано з постійними конфліктними ситуаціями, які створював батько ____ кричав та бив маму дітей.

Рішенням Снятинського районного суду від 27 січня 2016 року справа №351/1890/15-ц шлюб між батьками було розірвано, малолітніх дітей залишено проживати разом з матір’ю _____

_____ проживав у місті Коломиї, по вул. _____. Впродовж семи років батько деколи приїжджав у село Тростянець до сім’ї, але влаштовував скандали та бив маму на очах у дітей. Тому діти батька бояться і не знають його як люблячого, турботливого батька.

______ не займається вихованням та утриманням дітей, не цікавиться їхнім станом здоров’я.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 23.10.2019 року розглядалося дане питання. Батько повідомив, що хоче займатися вихованням та утриманням дітей. Однак, пояснив, що раніше не забрав дітей до себе, оскільки не має достатніх умов для проживання та не було зроблено ремонт, не було кому варити дітям їсти. Пояснив, що недавно уклав шлюб з ____ і тому, вже є кому варити їсти дітям.

Комісія з представників служби у справах дітей провела обстеження умов проживання сім'ї за адресою _____ і встановила, що для проживання дітей не має достатніх житлово-побутових умов. Квартира однокімнатна. В кімнаті проживає ______ з дружиною та її двома дітьми. В прихожій батько планує поставити ліжко для своїх двох дітей. Однак, вважаємо, що діти різностатеві і в одній кімнаті проживати не можуть, тим більше в прихожій.

____ повідомила, що батько оформив для дітей пенсію по втраті годувальника, але кошти використовує на свої потреби. За ці кошти нічого не придбав дітям.

Діти ____ не хотять проживати з батьком, бояться його.

Відомий випадок коли _____ хотів силою забрати дітей від тітки ____ сильно стукав у двері та перелякав дітей і громадянка змушена була викликати поліцію.

Довідка видана директором Тростянецької гімназії від 24.06.2019 року № 32 засвідчує, що батько ____ ніколи не відвідував дочку в гімназії, не цікавився її життям, не брав участь у позашкільних заходах, які відбувалися разом з батьками, не оплачував харчування в шкільній їдальні. Неувага з боку батька сформувала у дитини ряд комплексів: замкненість в собі, некомунікабельність, і як результат – відставання в навчанні.

Згідно довідки з Тростянецького ДНЗ (дитячий садок) «Малятко» від 24.06.2019 року № 13 батько ніколи не приводив і не забирав сина _____ з дитячого садочка, не цікавився його життям, участі у батьківських зборах не брав, харчування в дитячому садочку не оплачував.

       Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства»,  ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина  ____, 1979 року народження, батьківських прав по відношенню до дітей _____, 04.11.2010 року народження, та _____, 29.11.2012 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                    Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.