НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 28 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 4143-55/2019-55 від 21.11.2019р. 
Документ №4143-55/2019 від 21.11.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

25.11.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(55  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 21.11.2019р.  № 4143-55/2019-55
 

Про звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо відтермінування дії нових умов користування послугами телебачення до врегулювання питання забезпечення переходом на цифрове телебачення (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Олега Романюка.





Міський голова                                                                                Ігор Слюзар


Президенту України

Володимиру Зеленському


Прем’єр-міністру України

Олексію Гончаруку


Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


Національній раді України з питань

телебачення і радіомовлення


ЗВЕРНЕННЯ

Коломийської міської ради


       З 20 січня 2020 року. Чотири найбільші українські медіа-групи – “1+1 media” ( “1+1”, “2+2”, ТЕТ, УНІАН, “Плюсплюс”, “Бігуді”), “Медіа Група Україна” ( “Україна”, НЛО TV , “Індіго”), StarLightMedia (СТБ, Новий канал, ICTV, М1, М2, “оце ТБ”) і Inter Media Group ( “Інтер”, НТН, К1, К2, “Мега”, “Піксель”, Zoom, Enter-фільм) закодують свій супутниковий сигнал. Це означає, що у телеглядачів, які дивилися українські супутникові телеканали у вільному доступі, більше такої можливості не буде.

       Це нововведення торкнеться третини українських глядачів. Саме стільки, як свідчить статистика, дивляться телевізор саме через супутникову «тарілку».

       Альтернативою для українців має бути перехід на цифрове телебачення, звісно ж платне (близько 1100 грн.) + щомісячна абонплата. Ще один важливий момент: у випадку наявності в помешканні декількох телевізорів до кожного з них потрібен окремий тюнер (тобто приставка)! А це ще плюс 1100 гривень.

       Одночасно, ці нововведення не стосуватимуться російських каналів. Тобто при неспроможності або небажанні сплачувати кошти за перегляд національних каналів, український глядач може перейти в статус основного споживача російських пропагандистських новин.

       У зв’язку із нововведеннями вимагаємо:

       1. Забезпечити пільгові умови переходу на нові умови для соціально-незахищених верств населення.

       2. Відтермінувати дію нових умов користування послугами телебачення до врегулювання питання забезпечення переходом на цифрове телебачення всіх українських глядачів.


Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на 55 сесії міської ради

VII демократичного скликання       

21 листопада 2019 року                             




2011-2024 © Всі права застережено.