НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 05 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення програми "Комунальне майно" на 2020-2024 ..."  № 271 від 18.11.2019р. 
Документ №271 від 18.11.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.11.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.11.2019р.  № 271
 

Про схвалення програми «Комунальне майно» на 2020-2024 роки

       Керуючись Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», Законом України «Про оренду державного та комунального майна», Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

  1. Схвалити програму «Комунальне майно» на 2020-2024 роки (далі – Програма), додається.
  2. Відділу з питань майна комунальної власності міської ради (Роман Мадерук) подати дану Програму на затвердження міською радою.

3.        Фінансовому управлінню міської ради (Ганна Бакай) при формуванні проекту міського бюджету передбачити кошти для реалізації Програми.

4.        Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – відділ з питань майна комунальної власності міської ради (Романа Мадерука).

5.        Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Романа Остяка.


Міський голова                                                                                                             Ігор Слюзар



ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

«Комунальне майно» на 2020-2024 роки


1. Ініціатори розроблення Програми (замовники):

- відділ з питань майна комунальної власності міської ради;

2. Розробники Програми:

- відділ з питань майна комунальної власності міської ради;

3. Термін реалізації Програми: 5 років

4. Етапи фінансування Програми: 2020-2024 роки

5. Обсяг фінансування Програми         1000,0 тис грн.


Роки

                  Обсяг фінансування, тис. грн.


Всього

в т. ч. за джерелами фінансування



обласний бюджет

місцевий бюджет

інші джерела

2020-2022

1000,0


1000,0


в т. ч.





2020

200,0


200,0


2021

200,0


200,0


2022

200,0


200,0


2023

200,0


200,0


2024

200,0


200,0


6. Очікувані результати виконання Програми:

Виконання Програми забезпечить раціональне та ефективне управління майном комунальної форми власності Коломийської міської ради задля забезпечення стабільного наповнення дохідної частини міського бюджету громади, для задоволення потреб територіальної громади.



7. Термін проведення звітності: щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним кварталом, щорічно.


Обґрунтування доцільності розроблення програми

«Комунальне майно» на 2020-2024 роки


1. Загальна частина

1.1.        Програма «Комунальне майно» на 2020 - 2024 роки (далі - Програма) розроблена відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, Закону України «Про передачу об'єктів  права державної та комунальної власності», Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)».

1.2.        Необхідність розроблення програми зумовлена забезпеченням прозорості прийняття управлінських рішень щодо комунального майна міської  ради (далі – комунальне майно), що досягається чітко визначеними у програмі цілями і завданнями, на досягнення яких витрачаються бюджетні кошти.

1.3.        Враховуючи зростання ринкової вартості нерухомого майна та вартості енергоносіїв, питання ефективного та раціонального використання комунального майна міської ради є особливо актуальним. Основна мета – забезпечити прозорість прийняття управлінських рішень щодо комунального майна територіальної громади.

1.4.        Програма визначає основну мету, завдання, способи реалізації функцій з управління комунальним майном Коломийської міської ради та порядок їх фінансування.

1.5.        Відносини, що виникають у процесі реалізації завдань Програми, які не регламентовані Програмою, регулюються Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», діючим законодавством з питань оренди, права власності тощо, рішеннями Коломийської міської ради та її виконавчого комітету.

1.6.        Коломийська міська рада відповідно до чинного законодавства України здійснює реалізацію політики щодо ефективного управління об’єктами комунальної власності у сфері відчуження та оренди комунального майна, виявлення та прийняття безхазяйного майна, прийняття та передачу комунального майна. Структурні підрозділи міської ради здійснюють управління майном комунальної власності в межах повноважень, визначених Коломийської міською радою.

1.7.        Визначення меж цих повноважень та умов їх здійснення регулюються положеннями про структурні підрозділи міської ради, уповноважені на виконання функцій по управлінню комунальним майном Коломийської міської ради.

2. Мета Програми

2.1.        Метою Програми є раціональне та ефективне управління майном комунальної форми власності Коломийської міської ради задля забезпечення стабільного наповнення дохідної частини міського бюджету громади, для задоволення потреб територіальної громади.

2.2.        Майнові операції, які здійснюються з об’єктами комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних основ місцевого самоврядування, зменшувати обсяги надходжень коштів до міського бюджету та погіршувати умови надання послуг населенню.

2.3.        Враховуючи викладене, надзвичайно важливим є забезпечення дієвого контролю за використанням комунального майна Коломийської міської ради за цільовим призначенням, вчасне нарахування орендної плати, її стягнення та перерахування її до бюджету міської ради.

3. Основні напрямки Програми

3.1.        Облік майна, передача майна у безоплатне користування, з балансу на баланс підприємств комунальної форми власності (ведення єдиного реєстру майна, забезпечення виготовлення технічної та правовстановлюючої документації тощо).

3.2.        Передача майна в концесію, користування, оренду, суборенду (визначення об’єктів для передачі в оренду, підготовка необхідного пакету документів для передачі в оренду тощо).

3.3.        Відчуження майна, продаж, передача до державної власності (визначення об’єктів для відчуження, підготовка необхідного пакету документів, проведення конкурсів, аукціонів, укладання договорів тощо).

4. Основні завдання Програми та заходи щодо їх виконання

4.1.        Основними завданнями прогами є: створення вільного доступу громадян до інформації щодо використання комунального майна; проведення поточної технічної інвентаризації об’єктів комунальної власності; реєстрація прав власності на нерухоме майно.

4.2.        Виконання програми дасть можливість забезпечити: модернізацію системи передачі в оренду майна комунальної власності; впровадження нових механізмів стягування прострочених платежів.

4.3.Облік майна:

4.3.1        Накопичення інформації та здійснення оперативного обліку майна на основі:

       -матеріалів інвентаризації майна, забезпечення контролю за його використанням, збереженням;

       -відслідковування руху майна;

       -накопичення даних по юридичних особах, у яких знаходиться майно комунальної власності в господарському віданні, в оперативному управлінні або в оренді;

4.3.2        Формування та ведення єдиного реєстру об’єктів нерухомості комунальної власності.

4.4 Передача майна в оренду:

4.4.1.        Виготовлення технічної документації на об’єкти нерухомого майна комунальної форми власності.

4.4.2.        Замовлення, та отримання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень.

4.4.3.        Забезпечення систематичного інформування територіальної громади про передачу майна в оренду, суборенду (оголошення, реклама у засобах масової інформації, інформація щодо майна, яке пропонується для передачі в оренду, інформація про результати проведення конкурсів на право укладання договору оренди майна).

4.4.4.        Замовлення звіту про оцінку вартості майна, яке передано в оренду, буде передаватись в оренду.

4.5. Відчуження майна:

4.5.1.        Формування пакету правовстановлюючих документів щодо об’єктів нерухомого майна, які будуть відчужуватися шляхом продажу (визначення об’єктів для відчуження, підготовка необхідного пакету документів, тощо).

4.5.2.        Замовлення та отримання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень.

4.5.3.        Забезпечення систематичного інформування територіальної громади про хід відчуження майна (оголошення, реклама у засобах масової інформації

4.5.5.        Замовлення звіту про оцінку вартості майна.


5. Фінансування Програми

5.1.        Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету. Обсяг фінансування Програми визначається щороку, виходячи з конкретних завдань та реальних можливостей міського бюджету відповідно до додатка до Програми.


6. Очікувані результати

6.1.        Стабільне надходження коштів до міського бюджету від передачі майна комунальної власності в оренду та збільшення надходжень до бюджету розвитку міста від відчуження об’єктів комунальної власності Коломийської міської ради.

6.2.        Підвищення ефективності використання комунального майна шляхом передачі його в оренду фізичним та юридичним особам, з метою задоволення їх прав та інтересів, а також прав та інтересів громади.



Перелік

заходів програми «Комунальне майно»

на 2020 – 2024 роки


п/п

Види заходів

Обсяги фінансування

(міський бюджет)

(тис. грн.)

2020

2021

2024

2023

2024

1

Виготовлення технічної документації

80,0

80,0

80,0

80,0

80,0

2

Виготовлення правовстановлюючих документів

40,0

40,0

40,0

40,0

40,0

3

Оплата виготовлення виписки з інвентаризаційних матеріалів

30,0

30,0

30,0

30,0

30,0

5

Забезпечення інформуванням громадськості (оголошення у ЗМІ)

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

6

Оплата звіту про оцінку вартості на об’єкти нерухомого комунального майна

30,0

30,0

30,0

30,0

30,0

7

Разом за рік

200,0

200,0

200,0

200,0

200,0


7. Методи реалізації програми

7.1.        Бюджетні призначення на виконання Програми затверджуються рішенням міської ради.

7.2.        Відповідальним виконавцем Програми є відділ з питань майна комунальної власності міської ради, який організовує і контролює реалізацію заходів Програми.

7.3.        Фінансове управління міської ради проводить фінансування заходів Програми.



2011-2024 © Всі права застережено.