НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 225 від 22.10.2019р. 
Документ №225 від 22.10.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.10.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 22.10.2019р.  № 225
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання дитини


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи громадян, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України, постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини _____, 27.03.2005 року народження, з батьком _____, 01.12.1967 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради І. Івахнюку, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Мисливчук Г.М. та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Грицко О. А. виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.




Міський голова                                                                                                              Ігор Слюзар



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від  22.10.2019 № 225



Висновок

про визначення місця проживання дитини


       

       Розглянувши документи представлені громадянином ____ про визначення місця проживання дитини ____ служба у справах дітей міської ради вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни ______ та _____ мали приязні взаємовідносини і уклали шлюб, який був зареєстрований 27.08.1996 року міським відділом реєстрації актів громадянського стану м. Макіївки. У шлюбі в подружжя народилося дві доньки – ____, 11.03.1994 р.н., ____, 27.03.2005 р.н. Сім’я _____ проживала в АР Крим.

       Однак, впродовж останніх восьми років сімейне життя подружжя поступово погіршувалося, що в кінцевому результаті призвело до фактичного припинення шлюбних відносин. Упродовж тривалого часу мама дитини не бере участі у її вихованні, матеріально не забезпечує.

Після переїзду з Криму в Україну у 2017 році, дитина фактично ввесь цей час проживає з батьком, мати приїхала через вісім місяців в сім’ю і через нетривалий час повернулася до Криму. Саме батько займався влаштуванням дочки у школу, дівчинка на даний час є ученицею 9 класу Коломийської гімназії №10, батько один відвідує батьківські збори, цікавиться навчанням доньки, приділяє увагу її вихованню, слідкує за станом здоров’я дитини, забезпечує медичні обстеження.

З 30 жовтня 2018 року батько з дочкою взяті на облік внутрішньо переміщеної особи. ____ має статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (рішення виконавчого комітету Коломийської міської ради від 18.12.2018 року №312).

       Мати ____ проживає в Криму, не має постійної роботи та заробітку, має схильність до вживання алкоголю, проявляє агресію. Останні дев’ять місяців мама проживає окремо від дитини, не бере участі у вихованні дочки. В стані алкогольного сп’яніння  мама дзвонила до дитини, після чого дитина плакала. На думку батька аморальна поведінка мами може зашкодити розвиткові дитини.

На даний час взаємовідносини між батьком та дочкою доброзичливі, дитина проживає разом з батьком у місті Коломиї по вул. Лисенка, 15, кв. 3. Комісія з працівників служби у справах дітей провела обстеження умов проживання і встановила, що житлово-побутові умови задовільні, підключені усі комунікації.

Мама дитини _____ не займається вихованням та утриманням дочки. Всі обов’язки по вихованню та утриманню дитини виконує батько _____, створює для неї належні житловопобутові умови проживання, піклується про фізичне та психічне здоров’я, забезпечує духовний та розумовий розвиток. У дівчинки гарні взаємовідносини і повне порозуміння з батьком, який в свою чергу приділяє велику увагу навчанню і вихованню доньки. Дівчинка завжди охайно одягнута, доглянута та має добру поведінку.

Комісія не виявила причин, через які б батько не міг займатися вихованням своєї дочки.

       Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання ____, 27.03.2005 року народження, з батьком _____, 01.12.1967 року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                  Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.