НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 29 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 3950-51/2019-51 від 19.09.2019р. 
Документ №3950-51/2019 від 19.09.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

23.09.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(51  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 19.09.2019р.  № 3950-51/2019-51
 

Про звернення Коломийської міської

ради до Президента України Володимира Зеленського, секретаря РНБО України Олександра Данилюка


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, секретаря РНБО України Олександра Данилюка щодо невідкладного скликання засідання РНБО України, на якому розглянути питання про неприпустимість продажу понад 50% акцій ПАТ «Мотор Січ» китайським інвесторам та ухвалити рішення про повернення цього стратегічного підприємства у державну власність.

2. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, секретарю РНБО України Олександру Данилюку та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.

       


Міський голова                                                                                                         Ігор Слюзар



Президенту України

Володимиру Зеленському


Секретарю РНБО України

Олександру Данилюку


Ми, депутати Коломийської міської ради, вимагаємо від Вас невідкладно

скликати засідання РНБОУ, на якому розглянути питання про неприпустимість продажу понад 50% акцій ПАТ «Мотор Січ» китайським інвесторам та ухвали-ти рішення про повернення цього стратегічного підприємства у державну власність.

За наслідками такого рішення зареєструвати у Верховній Раді України відповідний законопроект та забезпечити його ухвалення, з огляду на більшість у ВРУ партії «Слуга народу».

Виробництво авіадвигунів та інших силових установок – фактично єдине, що залишилось від високотехнологічного виробництва світового рівня в Україні. «Мотор Січ» – це унікальне стратегічне підприємство та один зі світових центрів виробництва двигунів усіх типів. Будь-які спроби передати контроль над підприємством іноземцям – це підрив національної безпеки України.

Очевидно, що Китай, одержавши нашу інтелектуальну власність, просто усуне Україну як конкурента: виробництво згорнуть, а підприємство перепрофілю- ють.

Сьогодні «Мотор Січ» - це Українська корпорація ,центр якої перебуває в Україні та є надбанням нашої інтелектуальної власності. І зараз, після десятків років планомірного нищення цього підприємства  продажними чиновниками та колишнім «червоним директором», а нині власником В'ячеславом Богуслаєвим, нам пропонують  зробити його філією КНР.

У разі продажу «Мотор Січі» Україна втрачає шанс на нову індустріалізацію та самостійну промислову політику не тільки в галузі авіації, але й у машинобудуванні загалом. Україна втратить шанс на переозброєння та роботизовану армію, адже сучасні збройні сили – це перед усім авіація та ракетна техніка.

На «Мотор Січі» виробляють малогабаритні двигуни, які є основою крилатих ракет (на кшталт американського Томагавк ); такі двигуни здатні виробляти всього п’ять держав у світі, одна з них – Україна. «Мотор Січ» також виробляє двигуни для, так потрібних у час війни, безпілотних літальних апаратів, а також різноманітне устаткування, в томі числі, комерційного призначення.

Втрата державою своїх активів призвела до промислової деградації, коли приватизоване (вкрадене) майно легко пускають з молотка. Натомість стратегія держави має полягати у підвищенні капіталізації, нарощенні та створенні нових активів. Тож вимагаємо невідкладно розглянути питання про повернення ПАТ «Мотор Січ» у державну власність.



При нагоді нагадуємо, що Китай одна із восьми країн, які не визнали Росію, на рівні ООН, агресором по відношенню до України і що народ України є гарантом нашої національної безпеки і забороняє продавати «Мотор Січ» і йому подібні підприємства.



Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на 51 сесії міської ради

VII демократичного скликання       

19 вересня 2019 року                             




2011-2024 © Всі права застережено.