НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про здійснення делегованих повноважень з питань опіки т..."  № 228 від 31.10.2017р. 
Документ №228 від 31.10.2017р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

04.11.2017



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 31.10.2017р.  № 228
 

Про здійснення делегованих повноважень з питань опіки та піклування

       

       Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачено, що органи місцевого самоврядування на своїй території зобов’язані забезпечувати виконання делегованих їм державою повноважень, серед яких є і виконання функцій з питань опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, над особами, які визнані недієздатними чи обмежено дієздатними, влаштування дітей до інтернатних закладів.

       На первинному обліку у службі у справах дітей міської ради перебуває 59 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 32 проживають в сім’ях опікунів та піклувальників, 5 в прийомних сім’ях, 8 в дитячому будинку сімейного типу, та 14 в інтернатних закладах.

       На засіданнях комісії з питань захисту прав дитини розглядаються питання про затвердження планів соціального захисту дітей (участь у гуртках, покращення поведінки та навчання, захист майнових та житлових питань, оздоровлення).

       За 9 місяців 2017 року працівники служби у справах дітей вжили заходів для надання статусу дітей-позбавлених батьківського піклування 3 дітям. Знято з обліку 5 дітей, 4 у зв’язку з виповненням повноліття, а одну дитину у зв’язку з усиновленням.

       Усі діти двічі на рік проходять медичні огляди, що засвідчується висновками про стан здоров’я дитини. Відповідна комісія раз на рік обстежує умови проживання дітей, та вивчає цільове використання коштів державної соціальної допомоги за призначенням.

Також, у місті Коломиї діє міська Програма поліпшення виховання, навчання та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2017-2021 роки.

       На виконання заходів даної програми у міському бюджеті на 2017 рік передбачено 144 000 грн. За дані кошти придбано для дітей продуктові набори до Великодня, організовано святкові заходи до Дня захисту дітей, придбано шкільну та спортивну форму, шкільне приладдя та інше.

       При виконавчому комітеті діє опікунська рада, яка наділена дорадчими функціями з метою захисту прав осіб, які визнані згідно рішення суду недієздатними чи обмежено дієздатними. Розглядаються питання щодо подання до суду клопотання про призначення для них опікуна чи піклувальника.

       На обліку у департаменті соціальної політики міської ради перебуває 85 осіб, які визнані недієздатними чи обмежено дієздатними, з них: 61 особа проживає з опікунами, піклувальниками, 21 особа перебуває у дитячому будинку інтернаті, 3 особи - у геріатричному пансіонаті. Працівники Департаменту перевіряють стан виконання опікунами та піклувальниками своїх обов'язків та контролюють умови проживання підопічних осіб.

       Відділами і службами міської ради вживаються заходи для дотримання прав та законних інтересів дітей та дорослих осіб, які перебувають під опікою чи піклуванням.

Заслухавши інформації про проведену роботу виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Інформацію служби у справах дітей міської ради про здійснення делегованих повноважень з питань опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, взяти до відома.

2. Інформацію департаменту соціальної політики міської ради про здійснення делегованих повноважень з питань опіки та піклування над особами, які визнані недієздатними чи обмежено дієздатними, взяти до відома.




Міський голова                                                                                                          І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.