НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про можливість зняття дитини ..."  № 189 від 10.09.2019р. 
Документ №189 від 10.09.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

14.09.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 10.09.2019р.  № 189
 

Про затвердження висновку про можливість

зняття дитини з реєстрації місця проживання,

визнання дитини такою, що втратила право

користування житловим приміщенням


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, позовну заяву та інші представлені документи, керуючись статтею 19 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про можливість зняття дитини ___року народження з реєстрації місця проживання та визнання його таким, що втратив право користування житловим приміщенням, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Івахнюку І.В., завідувачу сектору опіки,  піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Мисливчук Г.М. і головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Грицко О.А. та Жидак Н.Ю. виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.


Міський голова                                                                                                        Ігор Слюзар

                                                               

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                               рішення  виконавчого комітету

                                                               Коломийської міської ради

                                                               від 10.09.2019 № 189


Висновок

про можливість зняття дитини __ року народження, з реєстрації місця проживання та визнання його таким, що втратив право користування житловим приміщенням


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено позовну заяву та представлені документи, які подав до Коломийського міськрайонного суду громадянин __ щодо визнання неповнолітнього ___ таким, що втратив право на користування житлом. Третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору виступають орган опіки та піклування – виконавчий комітет Коломийської міської ради.

Згідно пункту 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування. Пункт 5 статті 19 СК України передбачає, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

Встановлено, що ___. є власником будинку ____у місті Коломиї.

Спочатку, окрім __ у вище вказаному будинку були зареєстровані його дружина __ і донька __. Після одруження донька створила свою сім`ю. За вказаною адресою за згодою __. був зареєстрований його зять __, а згодом – і онук, ___.

У своїй позовній заяві ______. повідомляє, що реєстрація вищезазначених осіб у будинку де вони фактично не проживають з 2014 року, у зв`язку з виїздом на інше постійне місце проживання, є підставою для його понаднормових витрат, оскільки він не може скористатися правом на оформлення субсидій по оплаті за житлово-комунальні послуги. ______________ є пенсіонерами і не в змозі оплачувати комунальні послуги з пенсії без субсидії.

Позивач повідомляє, що дочка, зять та онук виїхали на інше місце проживання і їхня реєстрація носить формальний характер.

Згідно акту обстеження умов проживання будинку ___  в місті Коломиї в ньому проживає ____.

Відомо, що в позасудовому порядку вирішити дане питання немає можливості, оскільки дочка і зять позивача не можуть приїхати в місто Коломию та знятися з реєстрації у встановленому порядку.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 19.07.2019 року розглядалося дане питання і члени комісії проголосували одноголосно.

Враховуючи наведене, вважаємо, що є можливість зняття дитини ___, з реєстрації місця проживання та визнання його таким, що втратив право користування будинком ____ в місті Коломиї.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                               Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.