НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 19 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про негайне відібрання від батьків малаолітніх дітей..."  № 186 від 10.09.2019р. 
Документ №186 від 10.09.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

14.09.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 10.09.2019р.  № 186
 

Про негайне відібрання від

батьків малолітніх дітей


       Рішенням Коломийського міськрайонного суду від 13.09.2018 року справа №346/4210/18, провадження № 2/346/2018/18 було розірвано шлюб між ___. Малолітніх дітей ___, та ___, залишено проживати з матір’ю.

       Оскільки, мама дітей зловживає алкоголем та не займається вихованням дітей, тому батько ___у грудні 2018 року змушений був забрати дітей до себе в ___, Коломийського району, за місцем проживання.

         27.12.2018 року батько ___ звернувся з позовною заявою до суду про визначення місця проживання дітей біля нього.

       Коломийський міськрайонний суд ухвалою від 27.02.2019 року по справі № ___, провадження № __ залучив службу у справах дітей Коломийської міської ради як третю особу без самостійних вимог.

Комісія з питань захисту прав дитини шість місяців вивчала дане питання. Встановлено, що мама ___ зловживає алкоголем, дітьми не цікавиться. Діти з грудня 2018 року перебувають у селі ___, а мама провідала їх лише три рази перед Великоднем. В помешканні матері збираються сторонні особи, які розпивають алкоголь. В такій атмосфері діти проживати не можуть.

       Крім того, встановлено, що батько ___ у квітні 2019 року поїхав за кордон на роботу і повернувся у липні 2019 року, тобто вихованням та доглядом дітей не займався, а значить не виконував свої батьківські обов’язки. Стало відомо, що батько знову планує їхати на роботу за кордон. Як повідомила мама ___ батько вживає наркотичні або психотропні речовини  і під їхньою дією стає дуже агресивний.

       Понад шість місяців вихованням, утриманням та доглядом малолітніх онуків __ займаються дід і баба __ Вони водили дітей до лікарів та психологів. Дітей обстежили фахівці інклюзивно-ресурсного центру Коломийської міської ради.

       Комісія з питань захисту прав дитини прийшла до висновку, що діти не можуть перебувати біля жодного з батьків.

       Пункт 72 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини передбачає, що коли буде встановлено, що жоден з батьків не може створити дітям належних умов для виховання і розвитку, то служба у справах дітей порушує питання про позбавлення таких батьків батьківських прав або відібрання дітей без позбавлення батьківських прав.

З метою захисту прав малолітніх та з метою вилучення їх з середовища, яке загрожує їхньому життю та здоров’ю, розглянувши рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, керуючись, пунктами 8, 72 «Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, статтею 170 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:

       1. Негайно відібрати ____, та ___, від матері ___та __ Коломийського р-ну.

       2. Тимчасово влаштувати дітей в сім’ю діда __ та баби __.


Міський голова                                                                                                              Ігор Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.