НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 2412-30/2018-30 від 22.02.2018р. 
Документ №2412-30/2018 від 22.02.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.02.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(30  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 22.02.2018р.  № 2412-30/2018-30
 

Про звернення Коломийської міської ради до

Президента України П. Порошенка,

Голови Верховної Ради України А. Парубія,

Міністра закордонних справ П. Клімкіна



Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада


вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України А. Парубія, Міністра закордонних справ України П. Клімкіна щодо обурення з приводу прийняття  Сейму Польщі Закону про Інститут національної пам’яті, на основі якого вводиться покарання за приписування польському народу злочинів, скоєних третім Рейхом, а також про заборону пропаганди «бандерівської ідеології», за заперечення «злочинів» бандерівців передбачений штраф або позбавлення волі на строк до трьох років (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України А. Парубію, Міністра закордонних справ України та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.
    2. Організацію та контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Л. Жупанського.





Міський голова                                                                                                             І. Слюзар





                                      Президенту України

                                      П. Порошенку

                                      Голові Верховної Ради України

                                      А. Парубію

                                      Міністру закордонних справ України

                                      П. Клімкіну


Ми, депутати Коломийської міської ради сьомого демократичного скликання стурбовані і обурені з приводу прийняття Сейму Польщі Закону про Інститут національної пам’яті, на основі якого вводиться покарання за приписування польському народу злочинів, скоєних третім Рейхом, а також про заборону пропаганди «бандерівської ідеології», за заперечення «злочинів» бандерівців передбачений штраф або позбавлення волі на строк до трьох років.        Введення в дію Закону негативно впливає на свободу слова, на конструктивний діалог, взаєморозуміння і примирення між нашими народами. Складається враження, що Закон про Інститут національної пам’яті радше нагадує пропаганду Кремля, певні сили намагаються маніпулювати свідомістю людей і переконати їх у надуманих, вигаданих жахах, злочинах українських націоналістів. Пан Качинський заявляє, що польсько-українські відносини «під питанням» через трактування України власної історії, зокрема боротьби УПА. Великий українець Тарас Григорович Шевченко писав: «В своїй хаті своя правда і сила і воля». «Своя хата» -це наша Україна, «своя сила» - це сила нації. То чому нам з позиції «старшого брата» вказують, кого нам шанувати, ким нехтувати? Степан Бандера боровся за самостійну, незалежну, сильну Державу - Україну. Спираючись на висновки Нюрнберзького трибуналу, ОУН-УПА  боролися за незалежну державу на своїй території, ми шануємо свою історію і ніхто не має права заборонити нам героїзацію постатей, які залишили слід в нашій історії. УПА виявилася єдиним захисником українського народу перед насильницьким виселенням українців зі своїх земель перед армією Крайовою.

Ми йшли дорогою примирення і готові надалі консолідуватися з польським народом, адже у нас багато спільного, але ми бачимо що антиукраїнська істерія досягає кульмінації, польська сторона трактує трагічні сторінки народу через призму своїх національних міфів і намагаються нав’язати нам своє історичне бачення .

Чому ми, толерантна українська нація створюємо всі умови для розвитку та діяльності польської спільноти, яка проживає на наших теренах, зокрема, для вивчення польської мови, яка є засобом пізнання польської і матеріальної культури і навколишнього світу.

Ми засуджуємо дії польських парламентарів, ми є Вільний, Незалежний, Великий Народ, який заслуговує на повагу і справедливе та об’єктивне трактування історії своєї нації.


       Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

                              Прийнято на XХХ сесії міської ради

                              VII демократичного скликання       

                                 22 лютого 2018 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.