НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 30 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про деякі питання виконання Закону України "Про доступ ..."  № 55 від 28.03.2017р. 
Документ №55 від 28.03.2017р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про деякі питання виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації"
Рішення виконавчого комітету  №71 від 24.04.2014р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про першочергові заходи щодо забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації"
Рішення виконавчого комітету  №174 від 24.05.2011р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про доповнення до Положення про порядок доступу до публічної інформації,розпорядником якої є Коломийська міська рада
Рішення виконавчого комітету  №227 від 26.07.2011р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про деякі питання виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації"
Рішення виконавчого комітету  №354 від 22.11.2011р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.04.2017



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 28.03.2017р.  № 55
 

Про деякі питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації»


З метою забезпечення доступу до публічної інформації в структурних підрозділах міської ради, упорядкування роботи із запитами на отримання публічної інформації, на виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05.05.2011р. № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:


1. Визначити відділ звернень міської ради структурним підрозділом з питань забезпечення доступу до публічної інформації та організації роботи із запитами на публічну інформацію, розпорядником якої є міська рада.

2. Покласти на відділ звернень міської ради обов’язки з:

          - реєстрації запитів на інформацію, їх обліку, опрацюванню та систематизації;

          - аналізу та контролю щодо задоволення запитів на інформацію;

          - наданню консультацій під час оформлення запиту;

          - наданню консультацій посадовим особам міської ради стосовно застосування положень Закону України "Про доступ до публічної інформації";

          - систематичному аналізу стану роботи з розгляду запитів на інформацію, підготовці пропозицій керівництву міської ради стосовно удосконалення цієї роботи.

3. Затвердити Порядок доступу до публічної інформації, яка є власністю Коломийської міської ради (додається).

4. Затвердити Перелік відомостей, що становлять службову інформацію Коломийської міської ради  (додається).

5. Затвердити зразки форм для подання інформаційного запиту у письмовому вигляді від фізичної особи, від юридичної особи, від об’єднання громадян (додається).

6. Керівникам структурних підрозділів міської ради забезпечити:

6.1. Своєчасне оприлюднення проектів розпоряджень та рішень міської ради та виконавчого комітету.

6.2. Систематичне і оперативне оприлюднення та оновлення інформації на офіційному веб-сайті.

6.3. У структурних підрозділах міської ради унеможливлення несанкціонованого доступу до наявної інформації про особу інших осіб.

7. Зобов’язати керівників структурних підрозділів міської ради зі статусом юридичної особи, у разі потреби, до 1 квітня 2017 року оновити власними розпорядчими документами відповідні порядки доступу до публічної інформації та визначити осіб, відповідальних за організацію в установленому порядку доступу до публічної інформації.

8. Загальному відділу міської ради (Шмідль О.Я.), організаційному відділу міської ради (Полюк О.М.) забезпечити системне і оперативне оприлюднення рішень міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови з основної діяльності, планів заходів та інших документів міської ради та виконавчого комітету на офіційному веб-сайті міської ради.

9. Визнати такими, що втратили чинність, рішення виконавчого комітету:

- від 24.05.2011 року № 174 «Про першочергові заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації»,

- від 26.07.2011 року № 227 «Про доповнення до Положення про порядок доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Коломийська міська рада»,

- від 22.11.2011 року №354 «Про деякі питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації»,

- від 24.04.2014 року №71 «Про деякі питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

10. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконкому Т. Кухтара.




Міський голова                                                                                                            І.Слюзар





                                       ЗАТВЕРДЖЕНО

                                       рішення виконкому міської ради

                                       від 28.03.2017 р. № 55


ПОРЯДОК

доступу до публічної інформації,

яка є власністю Коломийської міської ради


  1. Усі запити на публічну інформацію, які надходять до міської ради (у тому числі електронною поштою), реєструються відділом звернень міської ради.
  2. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Письмовий запит може бути як у довільній формі, так і шляхом заповнення відповідної форми.
  3. Запит на інформацію повинен містити:

– прізвище, ім'я, по батькові (для юридичної особи, об'єднання громадян без статусу юридичної особи – найменування) запитувача, поштову адресу, адресу електронної пошти або номер засобу зв'язку (якщо такий є);

– загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);

– підпис і дату (за умови подання письмового запиту).

  1. У разі коли з поважних причин (інвалідність, обмежені фізичні можливості тощо) особа не може подати письмовий запит, його оформлює представник відділу звернень міської ради із зазначенням прізвища, ім'я, по батькові, контактного телефону в запиті та надає копію запиту особі, яка його подала.
  2. На вимогу запитувача на першому аркуші копії запиту проставляється відбиток штампа із зазначенням найменування розпорядника інформації, дати надходження та вхідного номера запиту. Така копія повертається запитувачу.
  3. Залежно від змісту запиту, він направляється міському голові, секретарю міської ради, першому заступнику, заступникам міського голови, керуючому справами виконкому відповідно до розподілу функціональних повноважень. Згідно з резолюцією виконавець надає відповідну інформацію або готує проект відповіді. Після підписання відповідь реєструється відділом звернень, і надсилається адресату.
  4. Відповідь на запит на інформацію надається протягом п’яти робочих днів з дня отримання запиту.
  5. У разі, якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці громадян, відповідь надається не пізніше 48 годин з дня отримання запиту.
  6. Клопотання про термінове опрацювання запиту має бути обґрунтованим.
  7. У разі якщо запит стосується великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду запиту може бути продовжений до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження, про що повідомляють запитувача у письмовій формі не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту.
  8. Інформація на запит надається безоплатно.
  9. У разі коли запитувана інформація містить документи, обсягом більш як 10 сторінок, про це протягом п'яти робочих днів з дня надходження запиту повідомляють запитувача із зазначенням обсягу фактичних витрат, пов'язаних із копіюванням або друком документів, та реквізитів і порядку відшкодування таких витрат. Надання інформації здійснюється протягом трьох робочих днів після підтвердження оплати вартості фактичних витрат.
  10. Міська рада відмовляє заявнику в задоволенні запиту на інформацію, про що його повідомляють письмово, у таких випадках:

1) у разі, коли міська рада як розпорядник інформації не володіє і не зобов'язана відповідно до її компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит;

2) інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом;

3) запитувач не оплатив фактичні витрати, пов'язані з копіюванням або друком документів, відповідно до пункту 13 цього Порядку;

4) не дотримано вимог до складення та подання запиту на інформацію, передбачених частиною п'ятою статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме не зазначено:

– прізвище, ім'я, по батькові (для юридичної особи, об'єднання громадян без статусу юридичної особи – найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку (якщо такий є);

– загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);

– підпис і дату (за умови подання письмового запиту).

  1. Коломийська міська рада та її виконавчі органи не є розпорядниками інформації за запитами на інформацію:
  • стосовно інформації інших органів місцевого самоврядування, державних органів України;
  • стосовно інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки або яка потребує створення в інший спосіб. 

15. Якщо посадовій особі міської ради відомо, хто володіє або має володіти запитуваною інформацією, про це повідомляється запитувача, а запит переадресовується відповідній структурі разом із супровідним листом.

16. Рішення, дії чи бездіяльність міської ради як розпорядника інформації може бути оскаржена до вищого органу або суду.

17. Запитувач має право оскаржити:

1) відмову в задоволенні запиту на інформацію;

2) відстрочку задоволення запиту на інформацію;

3) ненадання відповіді на запит на інформацію;

4) надання недостовірної або неповної інформації;

5) несвоєчасне надання інформації;

6) невиконання розпорядниками обов'язку оприлюднювати інформацію відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

7) інші рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації, що порушили законні права та інтереси запитувача.

18. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності міської ради до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

19. Відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації несуть особи, винні у вчиненні таких порушень:

1) ненадання відповіді на запит;

2) ненадання інформації на запит;

3) безпідставна відмова у задоволенні запиту на інформацію;

4) неоприлюднення інформації відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

5) надання або оприлюднення недостовірної, неточної або неповної інформації;

6) несвоєчасне надання інформації;

7) необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом;

8) нездійснення реєстрації документів;

9) навмисне приховування або знищення інформації чи документів.

20. Особи, на думку яких їхні права та законні інтереси порушені розпорядниками інформації, мають право на відшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку, визначеному законом.





                                       ЗАТВЕРДЖЕНО

                               рішення виконкому міської ради

                               від 28.03.2017 р. № 55



ПЕРЕЛІК

відомостей, що становлять службову інформацію

Коломийської міської ради


        1. У Коломийській міській раді до службової належить така інформація:


        1.1. що міститься у документах міської ради, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов’язані з розробкою напряму діяльності міської ради або здійснення нею контрольних, наглядових функцій, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень.


        1.2. стосовно сфери оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці.


        2. Документам, що містять інформацію, яка становить службову інформацію, присвоюється гриф "для службового користування". Доступ до таких документів надається відповідно до частини другої статті 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації".


3. Перелік відомостей, що становлять службову інформацію, який складається міською радою, не може бути обмеженим у доступі.




                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                               рішення виконкому міської ради

                               від 28.03.2017 р.  № 55



Форма для подання інформаційного запиту від юридичних осіб

в письмовому виді


Запит

на отримання публічної інформації


Розпорядник інформації

Коломийська міська рада

Кому

Міському голові


Організація, юридична особа


П.І.Б. представника запитувача, посада



Загальний опис необхідної інформації






або

Вид, назва реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит





Прошу надати мені відповідь у визначений законом термін. Відповідь надати:

Поштою

(вказати поштову адресу)

Факсом

(вказати номер факсу)

Електронною поштою

(вказати E-mail)

Підкреслити обрану категорію


Контактний телефон


Дата запиту




Зареєстровано______________________________________________________


                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                               рішення виконкому міської ради

                               від 28.03.2017 р.  № 55

       


Форма для подання інформаційного запиту від об'єднань громадян

в письмовому виді


Запит

на отримання публічної інформації


Розпорядник інформації

Коломийська міська рада

Кому

Міському голові


Організація



Загальний опис необхідної інформації






або

Вид, назва реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит





Прошу надати нам відповідь у визначений законом термін. Відповідь надати:

Поштою

(вказати поштову адресу)

Факсом

(вказати номер факсу)

Електронною поштою

(вказати E-mail)

В усній формі

(вказати номер телефону)

Підкреслити обрану категорію


Контактний телефон


Дата запиту




Зареєстровано______________________________________________________




                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                               рішення виконкому міської ради

                               від 28.03.2017 р.  № 55


Форма для подання інформаційного запиту від фізичних осіб

в письмовому виді


Запит

на отримання публічної інформації


Розпорядник інформації

Коломийська міська рада

Кому

Міському голові


П.І.Б. запитувача



Загальний опис необхідної інформації






або

Вид, назва реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит





Прошу надати мені відповідь у визначений законом термін. Відповідь надати:

Поштою

(вказати поштову адресу)

Факсом

(вказати номер факсу)

Електронною поштою

(вказати E-mail)

В усній формі

(вказати номер телефону)

Підкреслити обрану категорію


Контактний телефон


Дата запиту, підпис




Зареєстровано______________________________________________________




2011-2024 © Всі права застережено.