НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про можливість зняття дитини ..."  № 136 від 25.06.2019р. 
Документ №136 від 25.06.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.06.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.06.2019р.  № 136
 

Про затвердження висновку про можливість зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням

       

       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, апеляційну скаргу, заперечення на апеляційну скаргу та інші представлені документи, керуючись статтею 19 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про можливість зняття дитини _____, 2011 року народження з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування житловим приміщенням, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Івахнюку І.В., завідувачу сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Мисливчук Г.М. і головним спеціалістам служби у справах дітей міської ради Грицко О.А. та Жидак Н.Ю. виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.




Міський голова                                                                                                                І. Слюзар

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 25.06.2019 № 136


Висновок

про можливість зняття дитини ______, 2011 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування житловим приміщенням


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено позовну заяву та представлені документи, які подав до Коломийського міськрайонного суду громадянин _____ щодо визнання малолітньої ____ такою, що втратила право на користування житлом. Третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору виступають орган опіки та піклування – виконавчий комітет Коломийської міської ради.

Згідно пункту 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування. Пункт 5 статті 19 СК України передбачає, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

Встановлено, що ____ є власником будинку № 19 по вул. ______, у місті Коломиї.

Окрім ______ у вище вказаному будинку зареєстровані ____, але близько десяти років не проживають у зазначеному помешканні.

У своїй позовній заяві ____ повідомляє, що реєстрація вищезазначених осіб у будинку де вони фактично не проживають близько 10 років є підставою для його понаднормових витрат, оскільки він не може скористатися правом на оформлення субсидій по оплаті за житлово-комунальні послуги.

Однак, у будинку зареєстрована малолітня _____, 2011 року народження (онука ____), яка народилася і проживає в Сполучених Штатах Америки та є громадянкою США. Як зазначає позивач, малолітня ___ жодного дня у вище вказаному будинку не проживала, на території України була один раз після народження  куди її мати привезла та зареєструвала в даному будинку, для отримання одноразової допомоги при народженні дитини.

Згідно акту обстеження умов проживання будинку № 19 по вул. ____,  в місті Коломиї в ньому проживає _____.,

Відомо, що в позасудовому порядку вирішити дане не має можливості.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 10.05.2019 року розглядалося дане питання і члени комісії проголосували одноголосно.

Враховуючи наведене, вважаємо, що є можливість зняття дитини ____, 2011 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право користування будинком № 19 по вулиці _____, в місті Коломиї.


 

Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                     І. Слюзар




2011-2024 © Всі права застережено.