НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 29 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку..."  № 119 від 28.05.2019р. 
Документ №119 від 28.05.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.06.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 28.05.2019р.  № 119
 

Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2019 року


На виконання Закону України  «Про оздоровлення та відпочинок дітей», з метою підготовки та організації літньої оздоровчої кампанії 2019 року заплановано охопити послугами відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку пільгових категорій, а саме дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та інших категорій.

Організацію оздоровчої кампанії 2019 року покладено на: відділ молоді та спорту міської ради, управління освіти міської ради, департамент соціальної політики міської ради, комунальне некомерційне підприємство Коломийської міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”, Коломийську станицю НСОУ-Пласт та громадські організації.

Оздоровчі послуги дітям пільгових категорій також надаватимуться в позаміських дитячих закладах оздоровлення згідно розподілу путівок департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації. Для дітей, які проживають на території Коломийської міської об’єднаної територіальної громади працюватимуть 16 закладів відпочинку з денним перебуванням (пришкільні табори) та наметові табори, що організовуються громадськими й релігійними організаціями, благодійними фондами, спортивними федераціями та клубами.

В травні поточного року координаційною радою з питань літньої оздоровчої кампанії влітку 2019 року буде проведено перевірку готовності до початку оздоровчої кампанії.

Враховуючи вищенаведене та керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

вирішив:

1. Інформацію про організацію в місті відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2019 року взяти до відома.

2. Затвердити склад координаційної ради з питань літнього оздоровлення дітей у 2019 році (додається).

3. Фінансовому управлінню міської ради (Г.Бакай) забезпечити своєчасне фінансування видатків на оздоровлення та відпочинок дітей, передбачених у міському бюджеті.

4. Координаційній раді з питань літнього оздоровлення дітей у 2019 році для забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2019 року:

4.1. Забезпечити неухильне дотримання вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», зокрема, строку тривалості зміни, забезпечення збереження та належного функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також здійснення контролю за їх діяльністю;

4.2. Охопити оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей учасників бойових дій, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та дітей інших пільгових категорій;

4.3. Забезпечити початок роботи оздоровчих закладів не пізніше 01 червня 2019 року;

4.4. Забезпечити дотримання правопорядку, правил техніки безпеки, пожежної безпеки в пришкільних таборах відпочинку під час оздоровлення дітей;

4.5. Здійснювати посилений контроль за зайнятістю підлітків, які взяті на облік службою у справах дітей та виховуються у неблагополучних сім’ях.

5. Відділу молоді та спорту міської ради (В.Колесник):

5.1. Забезпечити координацію проведення оздоровчої кампанії 2019 року;

5.2. Організувати підбір та направлення дітей пільгових категорій на відпочинок та оздоровлення;

5.3. Забезпечити разом з відділом інформаційної політики міської ради (Н.Сандецька) висвітлення в засобах масової інформації проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей, позитивного досвіду впровадження нових форм і методів роботи пришкільних таборів.

6. Управлінню освіти міської ради (Л.Бордун):

6.1. Забезпечити на належному рівні організацію та функціонування пришкільних таборів (дитячих закладів з денним перебуванням) на базі закладів загальної середньої освіти;

6.2. Здійснювати контроль за розробкою та виконанням примірного плану   виховної  роботи, занять з творчого, духовного та фізичного розвитку під час роботи дитячих пришкільних таборів.

7. Коломийському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області (О.Білейчук):

7.1. Забезпечити супровід автобусів під час перевезення дітей до оздоровчих закладів та у зворотному напрямі;

7.2. Закріпити працівників поліції за дитячими оздоровчими закладами для забезпечення охорони порядку в зонах розташування об'єктів відпочинку дітей;

7.3. Спільно зі службою у справах дітей міської ради (І.Івахнюк) організувати роботу з профілактики правопорушень та злочинності серед неповнолітніх у літній період.

8. Службі у справах дітей міської ради (І.Івахнюк) організувати роботу з підлітками за місцем проживання, в першу чергу з тими, які не охоплені організованими формами відпочинку.

9. Коломийському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (М.Микитюк) забезпечити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів у дитячих оздоровчих закладах.

10. Коломийській міськрайонній філії ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” (І.Ковальчук) організувати безоплатне обстеження дітей, які направляються на оздоровлення та відпочинок, студентів-вихователів, обслуговуючого персоналу пришкільних оздоровчих закладів.

11. Комунальному некомерційному підприємству міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” (В.Мельничук):

11.1. Закріпити медичних працівників за пришкільними таборами відпочинку на період їхньої роботи;

11.2. Забезпечити супровід дітей медичними працівниками в автобусах під час перевезення їх до оздоровчих закладів.

12. Коломийська міськрайонна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості (М.Мацьків) вивчити можливості та брати участь в організації сезонних робіт для учнівської та студентської молоді у вільний від навчання час на підприємствах міста з оплатою праці за рахунок підприємств влітку 2019 року;

13. Управлінню культури міської ради (У.Мандрусяк) впродовж літніх шкільних канікул забезпечити організацію безкоштовних театралізованих вистав та відвідувань музеїв, виставок для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей учасників бойових дій, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, які відпочивають в пришкільних таборах відпочинку.

14. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - відділ молоді та спорту міської ради (В.Колесник).

15. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В.Бойцана.



Міський голова                                                                                                           І.Слюзар

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                               рішення виконкому

                                                               міської ради

                                                               від 28.05.2019 № 119



Склад координаційної ради

з питань літнього оздоровлення дітей влітку 2019 року




Бойцан

Володимир Васильович

- заступник міського голови,

голова координаційної  ради

Колесник

Володимир Любомирович

- начальник відділу молоді та спорту міської ради, заступник голови координаційної ради

Бордун

Любомир Бориславович

- начальник управління освіти міської ради, заступник голови координаційної ради

Якуб'як

Інна Мирославівна

- головний спеціаліст відділу молоді та спорту міської ради, секретар координаційної ради

Члени координаційної ради:

Бакай

Ганна Дмитрівна

- начальник фінансового управління міської ради

Войцеховський

Сергій Романович

- консультант центру допомоги учасникам АТО міської ради

Василецький

Вадим Вікторович

- старший інспектор ювінальної превенції Коломийського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області, майор поліції (за згодою)

Вацик

Ігор Ярославович

- начальник Коломийського МРВ УДСНС в області, полковник служби цивільного захисту (за згодою)

Івахнюк

Ігор Васильович

начальник служби у справах дітей міської ради

Ковальчук

Іван Михайлович

- начальник Коломийської міськрайонної філії державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” (за згодою)

Мандрусяк

Уляна Іванівна

начальник управління культури міської ради

Мацьків

Мирослав Дмитрович

- директор Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості (за згодою)

Микитюк

Михайло Михайлович

- начальник Коломийського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (за згодою)

Остяк

Роман Адамович

- заступник міського голови

Плаксій

Віктор Михайлович

- заступник головного лікаря комунального некомерційного підприємства міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”

Яремчук

Людмила Вікторівна

- директор департаменту соціальної політики міської ради



2011-2024 © Всі права застережено.