НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
П'ятница, 22 листопада 2024 року
Повязані документи
Пов'язаних документів немає
Історія документа
Історії немає
Публікації документа
27.05.2019
Про затвердження Положення
про конкурс «Смачна візитівка Коломиї»
З метою формування туристичної привабливості міста, розвитку потенціалу традиційної місцевої кухні, спрямованої на відродження національних страв, сприянню створення нових можливостей для розвитку ресторанного господарства, в сфері туризму, визначення кулінарної (кондитерської) страви, яка стане «Смачною візитівкою Коломиї», керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада вирішила:
1. Затвердити Положення про конкурс «Смачна візитівка Коломиї» (додається).
2. Затвердити склад конкурсної комісії (додається).
3. Відділу інформаційної політики міської ради (Н.Сандецька) оприлюднити рішення на офіційному сайті міської ради та у засобах масової інформації.
4. Організацію виконання рішення покласти на першого заступника міського голови В. Григорука.
5. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин (Р. Крутко).
Міський голова І. Слюзар
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення міської ради
від 23.05.2019 р. №3721-45/2019
Положення
про конкурс «Смачна візитівка Коломиї»
1. Загальні положення
1.1. Це Положення визначає порядок проведення міського конкурсу кулінарної майстерності «Смачна візитівка Коломиї» (далі – Конкурс).
1.2. Організаторами Конкурсу є відділ економіки, інвестиційної політики та енергозбереження міської ради (далі - Організатори).
2. Мета і завдання Конкурсу
2.1. Метою та завданням Конкурсу є:
- розвиток потенціалу традиційної місцевої кухні;
- визначення кулінарної (кондитерської) страви, яка стане «Смачною візитівкою Коломиї»
- створення умов для підвищення рівня туристичної привабливості міста.
3. Учасники Конкурсу
3.1 У Конкурсі беруть участь працівники ресторанів, кафе, барів, інших підприємств ресторанного господарства та фізичні особи – підприємці в галузі виробництва кулінарних та кондитерських виробів.
3.2 На Конкурс учасники пропонують кулінарні страви та кондитерські вироби, які є традиційно популярними на території Коломиї для конкурсної дегустації та для продажу гостям.
4. Порядок проведення Конкурсу
4.1. Для організації та проведення Конкурсу, а також оголошення його результатів, рішенням міської ради затверджується персональний склад конкурсної комісії з визначення кращої пропозиції «Смачна візитівка Коломиї».
4.2. Пропозиції про участь у конкурсі подаються до відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження міської ради.
4.3. Дату прийняття конкурсних пропозицій визначає конкурсна комісія.
4.4. Організатори створюють необхідні умови для забезпечення порядку проведення, а також сприяють висвітленню проведення Конкурсу у засобах масової інформації.
5. Умови участі, вимоги, завдання та критерії оцінювання
5.1. На конкурс необхідно подати:
- готову страву та її назву;
- легенду, пов’язану з історією страви.
Приготовані для конкурсу страви та кулінарні вироби виконуються у вільному стилі.
Учасники презентують конкурсні зразки на спеціально відведеному місці (організаторами надається стіл), використовуючи власні елементи оздоблення (скатертини, атрибути, фірмовий посуд, прикраси тощо).
Витрати на приготування конкурсних завдань здійснюються учасниками конкурсу самостійно та організаторами не покриваються.
5.2 Журі оцінює зразки конкурсних страв та кондитерських виробів
учасників за наступними критеріями:
- презентація, привабливість, естетичність, (1-3 балів);
- приготування – гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху), відповідність традиціям, імпровізованість (1-3);
- наявність легенди пов’язаної з історією виникнення страви (1-3).
6. Підбиття підсумків та визначення переможців Конкурсу
6.1. Страва, що набрала найбільшу кількість балів визначається як «Смачна візитівка Коломиї».
6.2. Переможець конкурсу нагороджується відзнакою та грошовою винагородою в сумі 5 000 (п’ять тисяч) гривень.
6.3. Організатори Конкурсу залишають за собою право використовувати «Смачну візитівку Коломиї» з метою промоції потенціалу ресторанної та туристичної галузі, та рекомендують її для включення до рекламних буклетів про місто та туристичних маршрутів.
6.4. Всі учасники конкурсу отримають відзнаки про участь у конкурсі.
6.5. Загальна кількість балів складає 9 балів.
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення міської ради
від 23.05.2019 р. №3721-45/2019
Склад конкурсної комісії з визначення переможця конкурсу «Смачна візитівка Коломиї»
Григорук Володимир Романович |
- перший заступник міського голови, голова конкурсної комісії |
Жолоб Ірина Любомирівна |
- спеціаліст I категорії відділу економіки, інвестиційної політики, та енергозбереження міської ради, секретар конкурсної комісії |
Члени комісії: |
|
Костюк Таїса Андріївна |
- директор КП «Коломийський центр туризму та дозвілля»
|
Мандрусяк Уляна Іванівна |
|
Нагірний Василь Григорович |
- краєзнавець (за згодою)
|
Образцова Вікторія Тарасівна |
- начальник відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження міської ради |
Огородник Аврора-Юлія |
- гастрономічний дослідник - кулінар (за згодою) |
Ткачук Ярослава Юріївна |
- генеральний директор Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Й. Кобринського (за згодою) |