НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про підтримку звернення учасників визвольної війни на С..."  № 3648-44/2019-44 від 25.04.2019р. 
Документ №3648-44/2019 від 25.04.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.04.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(44  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 25.04.2019р.  № 3648-44/2019-44
 

Про підтримку звернення учасників

визвольної війни на Сході України до

Голови Верховної Ради України

А. Парубія, Прем’єр-міністра України

В. Гройсмана, народних депутатів

України


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада


вирішила:


       1. Підтримати звернення учасників визвольної війни на Сході України до Голови Верховної Ради України А. Парубія, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, народних депутатів України щодо заклику висловити свою підтримку законопроекту 5670д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

2. Рішення та текст звернення надіслати Голові Верховної Ради України А. Парубію, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, народним депутатам України та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.

       


Міський голова                                                                                                           І. Слюзар




Голові Верховної Ради України

А. Парубію


Прем’єр-міністру України

В. Гройсману


Народним депутатам України


Звертаємося до Вас з закликом висловити свою підтримку щодо законопроекту 5670д  «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Цей законопроект спрямовано на реалізацію вимоги статті 10 Конституції України: «Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України». Вимоги, невиконання якої вже призвело до тяжких наслідків, у т. ч. сприяло російській збройній агресії в Криму й на Сході України і далі загрожує незалежності й цілісності держави. 

Українська мова є не просто засобом спілкування чи надбанням культури. Це важливий елемент конституційного ладу, фактор державної єдності й національної безпеки.

Нав’язувана українському політикуму теза, що закон про державну мову, буцімто, призведе до протистоянь у суспільстві, є безпідставною. Дані соціології виразно свідчать про підтримку ключових положень законопроекту більшістю громадян України.

Ми закликаємо Верховну Раду України скористатися історичним шансом і виконати свій обов’язок – невідкладно прийняти законопроект 5670д «Про забезпечення функціонування української мови як державної» за основу, і після можливого внесення конструктивних поправок – прийняти його в цілому. Закликаємо Голову Верховної Ради, членів Уряду, всі політичні сили, які розуміють вагу питання, кожного народного депутата і кожного відповідального громадянина відкинути зовнішній тиск і необґрунтовані упередження і разом підтримати Закон про українську мову як важливий крок на шляху національної єдності і державного розвитку України.



Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на 44 сесії міської ради

VII демократичного скликання       

25 квітня 2019 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.