НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Генерального..."  № 3647-43/2019-43 від 04.04.2019р. 
Документ №3647-43/2019 від 04.04.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

08.04.2019



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(43  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 04.04.2019р.  № 3647-43/2019-43
 

Про звернення Коломийської міської ради до

Генерального прокурора України Ю. Луценка,

Голови Служби безпеки України В. Грицака,

Голови Національної поліції України С. Князєва


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Генерального прокурора України Ю. Луценка, Голови Служби безпеки України В. Грицака, Голови Національної поліції України С. Князєва щодо взяття під контроль розслідування кримінальних проваджень за фактом підпалу легкових автомобілів та майна депутатів Коломийської міської ради (додається).

2. Рішення та текст звернення надіслати Генеральному прокурору України Ю. Луценку, Голові Служби безпеки України В. Грицаку, Голові Національної поліції України С. Князєву та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.



Міський голова                                                                                                           І. Слюзар



Генеральному прокурору України

Луценку Юрію Віталійовичу

вул. Різницька, 13/15

м. Київ

01011


Голові Служби безпеки України

Грицаку Василю Сергійовичу

вул. Малопідвальна, 16

м. Київ 1

01601


Голові Національної поліції України

Князєву Сергію Миколайовичу

вул. Академіка Богомольця, 10

м. Київ

01601



15.11.2018 року вчинено підпал автомобіля депутата Коломийської міської ради Лосюка Сергія Петровича, 04.01.2019 року вчинено знову підпал автомобіля депутата Коломийської міської ради Проскурняка Сергія Івановича. У ніч з 29.03.2019 року на 30.03.2019 року вкотре невідомими особами вчинено підпал автомобіля депутата Коломийської міської ради Бордуна Любомира Бориславовича.

З листопада 2014 року не встановлено винуватців підпалу майна депутата Коломийської міської ради Романюка Геннадія Мироновича.

Враховуючи активну громадську позицію, депутатську діяльність вищезгаданих депутатів, розцінюємо це як акт залякування депутатів Коломийської міської ради Івано-Франківської області, посягання на їх здоров’я, життя та конституційні права і свободи та перешкоджання діяльності депутата місцевої ради.

Оскільки це вже третій спалений автомобіль депутатів Коломийської міської ради за останні шість місяців, то це говорить про те, що особи, які вчиняють дані кримінальні правопорушення, відчувають безкарність та безсильність правоохоронних органів, оскільки з жодного кримінального провадження не встановлено винних осіб та не направлено жодного обвинувального акту до суду.

З огляду на вищевикладене, ми, депутати Коломийської міської ради, глибоко стурбовані ситуацією, яка склалась та переконані, що теперішній стан речей створює перешкоди в роботі органу місцевого самоврядування.

Зважаючи на викладене з метою повноти, всебічності, неупередженості і оперативності розслідування та керуючись ст. ст. 10, 11, 12, 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»,

вимагаємо:

  1. Відповідно до чинного законодавства взяти під контроль розслідування кримінальних проваджень за фактом підпалу легкових автомобілів та майна депутатів Коломийської міської ради;
  2. Вжити заходи для всебічного та повного у встановленні Законом строки розслідування даних кримінальних проваджень;
  3. Забезпечити вчинення всіх необхідних оперативно-розшукових та слідчих дій, спрямованих на встановлення та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності;
  4. Про результати розгляду депутатського звернення та прийняті рішення повідомити Коломийську міську раду в установлені законодавством терміни.


Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на 43 (позачерговій) сесії

міської ради

VII демократичного скликання       

04 квітня 2019 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.