НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про зміну місця проживання ди..."  № 65 від 26.03.2019р. 
Документ №65 від 26.03.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.03.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.03.2019р.  № 65
 

Про затвердження висновку про   зміну місця проживання дитини


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи громадянкою _____., керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України,  постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Затвердити висновок про зміну місця проживання малолітнього  ____, з батьком ____, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради І. Івахнюку, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Мисливчук Г.М. та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Грицко О.А. виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                                                                   І.Слюзар


                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 26.03.2019 № 65


Висновок

про зміну місця проживання малолітньої дитини

       

Розглянувши документи представлені громадянкою ____ про зміну місця проживання малолітнього сина ______ служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що батьки ____ перебували у зареєстрованому шлюбі. Від шлюбних взаємостосунків у подружжя народилося двоє дітей: ____

Через сімейні незгоди, різні характери та погляди на життя,  постійні сварки та скандали громадяни припинили спільне проживання. Рішенням Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 20.10.2014 року шлюб між подружжям було розірвано, та визначено залишити на проживання двох малолітніх дітей з мамою.

У 2016 році _____ звернулись до суду з письмовою заявою про визнання мирової угоди, відповідно до якої місце проживання сина _____ просили змінити та залишити його проживати з батьком _____. Зазначену мирову угоду було затверджено судом і визначено місце проживання сина з батьком (справа № 346/915/16 від 13.10.2016 р. ) 

З 13 жовтня 2016 року _____ залишився проживати з батьком _____, а дочка, ____, - з мамою,  ______

       Однак, літом 2018 року ____ вирішив переїхати жити до мами, у зв`язку з певними непорозуміннями з батьком. З того часу мати матеріально утримувала сина та піклувалась про його фізичний та духовний розвиток, а батько сплачував аліменти.

       У січні 2019 року малолітній син _____ повідомив маму, ____, що знову бажає проживати разом з своїм батьком через непорозуміння з вітчимом ____та мамою. Працівники служби у справах дітей роз'яснили батькам про їхню відповідальність за виховання, навчання та утримання дітей. Також було проведено бесіду з _____, який почав говорити неправду, маніпулювати батьками.

Питання про зміну місця проживання дитини ___, розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 14.03.2019 року. 

На засіданні комісії ____ повідомила, що син в січні 2019 року переїхав проживати до батька _____ в квартиру № 5 по вулиці ____, в місті Коломиї. Вона з дочкою і чоловіком проживає в даному будинку, але в квартирі №35. Мама ____, просить прийняти висновок про зміну місця проживання малолітнього сина ____ з батьком, тому, що син її не слухає і вона немає на нього виховного впливу.

____ повідомив, що з січня місяця син проживає у нього, і він займається виховання та матеріальним забезпеченням сина, дбає про його фізичний та духовний розвиток і не заперечує щодо прийняття рішення про зміну місця проживання _____ з ним.

Встановлено, що у дитини гарні взаємовідносини і повне порозуміння з батьком. ____  навчається у Коломийській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8 у 8 класі.

Комісія не виявила причин, через які б батько не міг займатися вихованням своєї дитини.

       Виходячи з інтересів дитини, члени комісії з питань захисту прав дитини вважають за доцільне змінити місце проживання малолітнього ____, з батьком _____



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                    І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.