НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про хід виконання Програми правової освіти населення на..."  № 57 від 26.03.2019р. 
Документ №57 від 26.03.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження міської програми правової освіти населення на 2016-2020 роки
Рішення виконавчого комітету  №122 від 26.04.2016р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.03.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.03.2019р.  № 57
 

Про хід виконання Програми правової освіти населення на 2016-2020 роки


На виконання національної програми правової освіти населення, затвердженої Указом Президента України від 18.01.2001 року № 992/2001 «Про Національну програму правової освіти населення», відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29.12.2015 року №923 «Про затвердження обласної програми правової освіти населення на 2016-2020 роки», з метою підвищення рівня правової освіти населення, створення належних умов для набуття громадянами правових знань, а також забезпечення їх консультативного права знати свої права і обов’язки було затверджено міську Програму правової освіти населення на 2016-2020 роки, а також з метою оперативного вирішення питань координації і методичного забезпечення правової освіти міста Коломиї функціонує міська міжвідомча координаційно-методична рада.

Забезпечується співпраця органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, міськрайонного управління юстиції, місцевих засобів масової інформації у сфері здійснення правоосвітніх, правоінформаційних заходів та надання консультацій. У доступних для огляду громадянами місцях розміщуються стенди правового інформування, проводяться заходи, спрямовані на підвищення рівня правових знань працівників у формі апаратних навчань, нарад-семінарів, круглих столів. Проводяться читацькі конференції, правоосвітні заходи з нагоди відзначення державних свят та визначних дат: Дня Соборності України, Дня Конституції України, Дня Незалежності, Дня державного прапора, тощо.

На забезпечення виконання основних заходів Програми у закладах освіти міста проводяться конкурси, вікторини, круглі столи «Соціальні реформи в Україні і моє майбутнє» (за і проти проведення пенсійної, трудової та податкової реформи, як вимоги вступу до ЄС) за участю учнів старших класів. В проекті підняття правової освіти та культури громадян України у закладах освіти міста проходили години класного керівника, батьківські збори з питань вивчення та практичного застосування норм чинного законодавства. Організовано та щорічно проводиться  Всеукраїнський тиждень права до Дня захисту прав людини та річниці прийняття Конвенції ООН про права людини, в рамках якого проводилися дебатні турніри «Маю право», екскурсія у міськрайонний суд, тренінг «Булінг та шляхи його попередження», зустріч з працівниками правоохоронних органів, правова година «Дитина має право», конкурси дитячого малюнка «Мої права і обов’язки», у шкільних бібліотеках оформлялися виставки юридичної літератури для учнів та педагогів «Вчуся бути громадянином України». Також щорічно проводяться у закладах освіти міста І та ІІ етапи Всеукраїнських предметних олімпіад з правознавства, в яких беруть участь учні 9 – 11 класів. Так у 2018-2019 навчальному році учасниками І (шкільного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства стали 119 учнів закладів загальної середньої освіти, учасниками ІІ (міського) етапу серед 9-11 клсів стали 35 учнів. Згідно визначеної квоти в ІІІ етапі (обласному) участь брали 6 учнів, з них 4 здобули призові місця.

Спільно з працівниками Коломийської міжрайонної прокуратури щоквартально проводяться навчання серед здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти міста.

Із наведеної вище інформації можна зробити висновки, що рівень юридичної та правової обізнаності населення міста у 2016-2019 роках підвищився. Мешканці міста інформовані про правову політику держави та законодавства. Створені належні умови для набуття громадянами знань про свої права, свободи і обов’язки.

Враховуючи викладене, виконавчий комітет міської ради

в и р і ш и в:

1. Інформацію про хід виконання міської програми правової освіти населення на 2016-2020 роки взяти до відома.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови В.Бойцана.



       


Міський голова                                                                                                   І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.