НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 19 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження комплексної цільової соціальної програ..."  № 155-4/2016-4 від 21.01.2016р. 
Документ №155-4/2016 від 21.01.2016р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про Комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту населення та території м. Коломиї від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на 2011-2015 роки
Рішення міської ради  №154-3/2011 від 23.02.2011р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

25.01.2016



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(4  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 21.01.2016р.  № 155-4/2016-4
 


Про затвердження комплексної цільової соціальної програми  розвитку цивільного захисту м.1Коломиї на 2016-2020 роки


З метою виконання Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2015 р. № 101 ’’Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту’’,  відповідно  до ст.43 Закону України  ’’Про  місцеве самоврядування в Україні’’, рішення Івано-Франківської обласної ради  від 03.07.2015 р. № 1686-37/2015 ’’Про комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки’’,  міська рада

      вирішила:

1. Затвердити комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту м. Коломиї  на 2016-2020 роки (далі – Програма), що додається.

2. Фінансовому управлінню  міської ради (Г.Бакай) при формуванні проектів  міського бюджету на 2016-2020 роки щорічно передбачати кошти для реалізації Програми.

3. Вважати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 23.02.2011 р. № 154-3/2011 ’’Про Комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту населення та території м. Коломиї від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на 2011-2015 роки’’.

4. Організацію виконання  рішення покласти на першого заступника міського голови  С.Коцюра.

       5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин.




Секретар міської ради                                                                                             Л. Жупанський




                                       

ЗАТВЕРДЖЕНО 

рішення   міської  ради

від 21.01.2016 р. № 155-4/2016





Обґрунтування

доцільності розроблення комплексної цільової

соціальної програми розвитку цивільного захисту

м. Коломиї

на 2016-2020 роки


        Програма розроблена відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

        Правовою підставою розроблення програми є Кодекс цивільного захисту України  та  постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2015 р. № 101 ’’Про затвердження типових положень про функціональну і територіальну підсистеми єдиної  державної  системи цивільного захисту’’,  рішення Івано-Франківської обласної ради  від 03.07.2015 р.  № 1686-37/2015 ’’Про комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки’’. 

       Наявність у місті 26 потенційно небезпечних об’єктів, розгалуженої системи потічків, кліматичні зміни, значно знижують загальний рівень безпеки у техногенній та природній сферах.

       Погіршення стану основних виробничих фондів підприємств, а також наявність на території міста потенційно небезпечних об’єктів, підвищують рівень загрози виникнення техногенних аварій, а засоби індивідуального захисту органів дихання для непрацюючого населення в місті відсутні.

       Зношеність основних фондів промислових підприємств спонукає до створення страхового фонду документації для можливого відтворення обладнання.

       Оперативне та своєчасне забезпечення міського голови, його заступників, керівників міських служб цивільного захисту, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій інформацією про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій для оперативного керівництва рятувальними та відновлювальними роботами та підготовка попередніх матеріалів про наслідки надзвичайних ситуацій для надання їх в Управління  з  питань надзвичайних  ситуацій та у справах захисту населення  від наслідків Чорнобильської  катастрофи   облдержадміністрації для подальшого надання Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державній службі з надзвичайних ситуацій щодо виділення з державного та міського бюджетів коштів на ліквідацію наслідків надзвичайних  ситуацій природного та техногенного характеру.

        Для надання матеріальної допомоги постраждалому населенню в районах виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення проведення аварійно-відновлювальних робіт виникає потреба щодо створення,накопичення, збереження та щорічного оновлення міського матеріально-технічного резерву.

          Враховуючи особливу важливість завдань цивільного захисту, пов’язаних із захистом життя людей при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, та на виконання вимог Кодексу цивільного захисту України щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру та інших нормативних актів розроблено комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту м. Коломиї на 2016-2020 роки.

  Мета  Програми

       Метою програми є забезпечення розвитку цивільного захисту міста та фінансування заходів щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, підвищення рівня безпеки населення при загрозі та виникненні  надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; накопичення, збереження та щорічне оновлення міського матеріально-технічного резерву, засобів індивідуального захисту органів дихання, створення страхового фонду документації.



                    Основні  завдання  Програми

          Основними завданнями Програми є:

          - підвищення рівня готовності системи цивільного захисту міста до дій за призначенням та успішна реалізація державної політики у сфері  захисту населення та території  від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру; 

          - забезпечення належного рівня безпеки населення і захисту територій, об’єктів підвищеної небезпеки від загроз надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру; 

         - створення, накопичення, збереження та щорічне оновлення міського матеріально-технічного резерву;

         -  зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій та їх наслідків, а також кількості постраждалого населення та загиблих від надзвичайних ситуацій;

        - підвищення ефективності використання коштів для здійснення заходів цивільного захисту;

        - надання громадянам, постраждалим від наслідків надзвичайних ситуацій, матеріальної та фінансової допомоги для забезпечення їх життєдіяльності.


       

       




                         Фінансове забезпечення Програми

        Фінансування забезпечення Програми  здійснюється за рахунок  міського бюджету, за кошти підприємств, установ та організацій, а також інших джерел фінансування, відповідно до вимог чинного законодавства.

        Обсяг фінансування з міського бюджету для реалізації заходів Програми буде передбачатися щорічно, виходячи із можливостей його дохідної частини.

Орієнтовний обсяг фінансування програми визначається, виходячи із конкретних завдань та заходів, направлених на покращення системи цивільного захисту міста.

        На виконання заходів, передбачених Програмою, необхідно:



Рік

Обсяги фінансування


Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

міський

бюджет

кошти

підприємств, установ, організацій

2016-2020

511,55

500,00

11,55

в  т.ч.




2016

100,00

100,00


2017

100,00

100,00


2018

100,00

100,00


2019

100,00

100,00


2020

100,00

100,00


     

               Очікувані результати виконання Програми

        Реалізація заходів комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту м. Коломиї на 2016-2020 роки сприятиме:

        - підвищенню рівня готовності органів управління цивільного захисту щодо виконання вимог державної політики у сфері захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру;

       - зменшенню економічних та матеріальних  втрат від можливих надзвичайних ситуацій;      

-  підвищенню ефективності управління процесами цивільного захисту;

       - підвищенню рівня захисту населення від надзвичайних ситуацій;

       - підвищенню технічної готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань, що можуть виникнути під час надзвичайних ситуацій;

       - забезпеченню створення матеріально-технічного резерву.

       В процесі виконання заходів програми передбачається досягти соціальних наслідків – підвищення безпеки життєдіяльності населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

       Економічна ефективність програмних заходів буде оцінюватися шляхом порівняння розміру збитків, які передбачається запобігти у результаті здійснення заходів,  з розміром витрат на ці заходи та розміри збитків, які не

ПЕРЕЛІК

заходів, обсяги та джерела фінансування Комплексної цільової соціальної програми

розвитку цивільного захисту м. Коломиї 

на 2016-2020 роки


Замовник Програми: Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними  органами міської  ради                                   

Назва Програми:        Комплексна цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту м. Коломиї на 2016-2020 роки




№ з/п



Найменування заходу



Виконавець



Термін

виконання

Орієнтовний обсяг фінансування

(тис. грн.)



Очікувані результати


Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

міський бюджет

кошти підприємств

1.

Накопичення міського матеріального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

2016-2020

2016-2020

2016

2017

2018

2019

2020

500,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0


Сприятиме здійсненню невідкладних аварійно-рятувальних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій

2.

Створення страхового фонду документації м. Коломиї на 2016-2020 роки

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

2016-2020

2016-2020

2016

2017

2018

2019

2020


11,55

У разі руйнації споруд можливим буде змога їх відновлення за допомогою сфотографованої документації

   Перелік

    заходів підпрограми накопичення міського матеріального резерву

             для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій

        на 2016-2020 роки

                                


№ з/п


Найменування заходу


Виконавець


Термін виконання


Роки

Орієнтовний обсяг фінансування,

тис. грн.


Очікувані результати

міський бюджет

1.

Накопичення міського матеріального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради




2016-2020

2016-2020

2016

2017

2018

2019

2020

500,0

100,0

100,0

100,0

100,0

100,0

Сприятиме здійсненню невідкладних аварійно-рятувальних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій







Перелік

заходів підпрограми створення страхового фонду документації м. Коломиї

на 2016-2020 роки

                                  

                                 


№ з/п


Найменування заходу


Виконавець


Термін виконання


Роки

Орієнтовний обсяг фінансування.

тис. грн.


Очікувані результати

кошти підприємств

1.

Створення страхового фонду документації міста

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради




2016-2020

2016-2020

2016

2017

2018

2019

2020

11,55

У разі руйнації споруд можливим буде змога їх відновлення за допомогою сфотографованої документації






Потенційно-небезпечні об’єкти

(фінансування за рахунок коштів підприємств)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.

Моторвагонне депо Коломия

Склад ПММ

ПДБ

140

2016-2020

Західний

РЦ СФД

м. Львів,вул.

Тесленка,5

Моторвагонне депо Коломия

0,98

Кошти підприємства

2.

Залізнична  станція Коломия

Схеми мереж, будівельна документація споруд

-’’-

60

-’’-

-’’-

Залізнична станція Коломия

0,42

-’’-

3.

АЗС  ТзОВ «АТП»

-’’-

-’’-

170

-’’-

-’’-

АЗС ТзОВ «АТП»

1,19

-’’-

4.

АЗС ТзОВ «Коломиянафтозбут»

-’’-

-’’-

180

-’’-

-’’-

АЗС ТзОВ «Коломиянаф-тозбут»

1,26

-’’-

5.

АЗС ДПФ «Кедр»

-’’-

-’’-

180

-’’-

-’’-

АЗС ДПФ «Кедр»

1,26

-’’-

6.

АЗС «Захід»

-’’-

-’’-

180

-’’-

-’’-

ПП «Гальчук Я.В.»

1,26

-’’-

7.

АЗС ПФ «Маріс»

-’’-

-’’-

170

-’’-

-’’-

ПФ «Маріс»

1,19

-’’-

8.

АЗС  № 1

ТзОВ «Ремос-БК»

-’’-

-’’-

190

-’’-

-’’-

ТзОВ «Ремос-БК»

1,33

-’’-

9.

АЗС  № 2

ТЗОВ «Ремос-БК»

-’’-

-’’-

190

-’’-

-’’-

ТзОВ «Ремос-БК»

1,33

-’’-

10.

АЗС  № 3

ТзОВ«Ремос-БК»

-’’-

-’’-

190

-’’-

-’’-

ТзОВ «Ремос-БК»

1,33

-’’-


Всього



1650




11,55



Примітка: 1. Обсяги фінансування уточнюються щороку під час формування міського бюджету та виробничих  планів підприємств.

                      2. При проведенні робіт з мікрофільмування у Програмі можливі зміни щодо переліку підприємств, установ, організацій  та об’єктів, залучених до створення міського страхового фонду документації.






2011-2024 © Всі права застережено.