НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Середа, 08 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Положення про порядок надання послуги ..."  № 2357-29/2018-29 від 25.01.2018р. 
Документ №2357-29/2018 від 25.01.2018р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Положення про порядок надання послуги з перевезення людей "соціальне таксі"
Рішення міської ради  №1605-22/2017 від 22.06.2017р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про внесення змін до рішення міської ради від 25.01.2018р. №2357-29/2018 "Про затвердження Положення про порядок надання послуги з перевезення людей "соціальне таксі" в новій редакції"
Рішення міської ради  №4173-55/2019 від 21.11.2019р. Втратив чинність
Рішення міської ради  Про затвердження Програми "Надання послуги з перевезення людей "соціальне таксі" на 2022-2024 роки"
Рішення міської ради  №1047-18/2021 від 30.08.2021р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.01.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(29  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 25.01.2018р.  № 2357-29/2018-29
 

Про затвердження Положення про порядок надання послуги з перевезення людей «соціальне таксі» в новій редакції



З метою поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та забезпечення соціальних гарантій встановлених Конституцією України, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальні послуги», Програмою «Надання послуги з перевезення людей «соціальне таксі» на 2017-2021 роки», міська рада


вирішила:


  1. Затвердити Положення про порядок надання послуги з перевезення людей «соціальне таксі» в новій редакції (додається).
  2. Рішення міської ради від 22.06.2017 року №1605-22/2017 вважати таким, що втратило чинність.

       3.        Координацію роботи та узагальнення інформації покласти на головного відповідального виконавця – Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (І. Трачук).

       4.        Організацію виконання рішення покласти на першого заступника міського голови С. Коцюра.

       5.        Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту та охорони здоров'я.



Міський голова                                                                                                                     І. Слюзар


                                    ЗАТВЕРДЖЕНО


                                    рішення міської ради





                                          від 25.01.2018 р. №2357-29/2018


ПОЛОЖЕННЯ

про порядок надання послуги з перевезення людей

«соціальне таксі» в новій редакції


І. Загальні положення


1.1.        Надання послуги з перевезення людей «соціальне таксі» є одним із видів соціальних послуг, які надаються на базі Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї.

Дане Положення розроблено на підставі законів України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальні послуги».

Фінансування послуги з перевезення людей «соціальне таксі» здійснюється за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті на утримання Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї, та коштів, що надійшли за рахунок добровільних пожертвувань підприємств, установ, організацій, релігійних об'єднань і внесків окремих громадян.


II. Мета та завдання


2.1.        Основною метою послуги з перевезення людей «соціальне таксі» є поліпшення соціального обслуговування дітей та осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою візків.

2.2.                Для досягнення зазначеної мети Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї надає транспортні послуги автомобілями, які знаходяться на балансі установи та орендовані, зокрема автомобілем, який відповідає чинним санітарним і технічним вимогам та обладнаний підйомником для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, які пересуваються на візках (далі – «соціальне таксі»).

2.3.        «Соціальне таксі» використовується для перевезення дітей та осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків; хворих на злоякісні новоутворення з обмеженою здатністю до самостійного пересування; хворих на ниркову недостатність, які залежні від діалізу до соціально значимих об’єктів міста: заклади охорони здоров’я (поліклініки, лікарні, аптеки, амбулаторії, лабораторії), органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, установ соціального значення, органів міграційної служби, органів судової влади, правоохоронних органів, та ін.

2.4.  Послугою з перевезення людей «соціальне таксі», в разі потреби може скористатися особа, яка перебуває на обслуговуванні в Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг містка Коломиї та потребує доправлення до спеціалізованих медичних закладів Івано-Франківської області.

2.5.  Діти з інвалідністю, які зареєстровані в м. Коломия та навчаються в спеціалізованих школах – інтернатах, можуть користуватися послугою з перевезення людей «соціальне таксі» на безоплатній основі при доправленні з місця проживання до школи й назад.


III. Порядок та умови надання послуги


3.1.        Для того, щоб отримати право на користування послугою, одержувачу необхідно попередньо звернутися до Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (далі - Виконавець послуги) та надати необхідні документи для реєстрації , а саме:

- заяву;

- ксерокопію паспорта;

- ксерокопію ідентифікаційного коду;

- ксерокопію пенсійного посвідчення;

- ксерокопію довідки МСЕК або посвідчення (медичного висновку для дітей з інвалідністю);

- ксерокопію індивідуальної програми реабілітації (з потребою в користуванні візком);

- інформацію про наявність транспорту, отриманого через орган соціального захисту населення.

3.2.        Заявки на обслуговування «соціальним таксі» приймаються за два дні до виїзду (в особливих випадках - не менш ніж за один день до виїзду). При цьому вказується день, час, початковий та кінцевий пункт маршруту, час виїзду та наявність супроводжуючої особи. Заявки реєструються в спеціальному журналі замовлень.

3.3.        «Соціальне таксі» використовується виключно за призначенням, в разі необхідності у присутності супроводжуючого або соціального робітника.

3.4.        Послуги з перевезення людей «соціальне таксі» надаються особам по заяві не частіше 3-х разів на тиждень, крім транспортування до закладів охорони здоров’я та у разі потреби в медичній допомозі.

3.5.        При одночасному виклику «соціального таксі», перевага надається заявникам, котрі повинні дістатись до медичних закладів, установ.

3.6.        Не допускається використання «соціальне таксі» для:

-        перевезення родичів замовника, у випадку супроводження останнього соціальним робітником, за виключенням обслуговування дітей з інвалідністю;

-        перевезення громадян, якщо в наявності у них, або членів їх родин є у користуванні автомобільний транспорт, отриманий через органи соціального захисту населення;

-        особистих поїздок працівників установи, яка надає послуги з перевезення людей «соціальне таксі».

3.7.                        Виконавець послуги з перевезення людей «соціальне таксі», оформляє маршрутні листи. У маршрутному листі водія має бути підпис одержувача послуги про виконану заявку.

3.8.                Послуги з перевезення людей «соціальне таксі» надаються безкоштовно, в межах бюджетних асигнувань визначених на даний вид діяльності.

3.9.        Питання, не врегульовані цим Положенням, вирішуються в індивідуальному чи судовому порядках.


ІV. Права та обов’язки одержувача послуги з перевезення людей «соціальне таксі»


4.1.        Одержувачі мають право на:

-        повагу, компетентність, неупереджене ставлення з боку працівників Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї;

-        якісне надання соціальної послуги.

4.2.        Одержувачі зобов’язані:

-        по закінченню поїздки підтвердити особистим підписом, або підписом супроводжуючої особи маршрут автомобіля і час його використання;

-        при оформленні попередньої заявки підтвердити її виконання не пізніше ніж за 24 години до поїздки;

-                при знятті заявки попередити працівника Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї не пізніше ніж за 24 години до виїзду автомобіля;

-        дотримуватись правил та графіку роботи ;

-        з повагою ставитись до працівників Виконавця послуги;

-        бережливо ставитись до майна Виконавця послуги.

4.3.        Виконавець послуги з перевезення людей «соціальне таксі»:

-        організовує роботу по транспортному обслуговуванню та несе персональну відповідальність за виконання послуги з перевезення людей «соціальне таксі» завдань;

-        у межах своєї компетенції вирішує питання добору кадрів, затверджує   функціональні обов’язки працівників, вживає заходів із заохочення, а у разі порушень трудової дисципліни чи невиконання функціональних обов'язків - накладає стягнення;

-        дотримується вимог з охорони праці, виробничої, санітарної і пожежної безпеки;

-        відповідає за ведення обліку та складання звітності.

-        несе відповідальність за цільове використання коштів;

-        здійснює контроль за порядком надання послуги з перевезення людей «соціальне таксі».


V. Контроль за наданням послуги з перевезення людей «соціальне таксі»


5.1.        Контроль за якістю надання соціальної послуги з перевезення людей «соціальне таксі» здійснює департамент соціальної політики міської ради, інші уповноважені органи відповідно до чинного законодавства України.

5.2.        Відповідальність за використання «соціального таксі» за цільовим призначенням, утримання «соціального таксі» в належному технічному стані, економію пального, виконання службових обов’язків та дотримання виробничої дисципліни водіями, покладається на Виконавця послуги з перевезення людей «соціальне таксі»




2011-2024 © Всі права застережено.