НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 28 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про позбавлення батьківських ..."  № 7 від 22.01.2019р. 
Документ №7 від 22.01.2019р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.01.2019



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 22.01.2019р.  № 7
 

Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав _____, по відношенню до сина ______ (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Івахнюку І.В., завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Мисливчук Г.М. та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Грицко О.А. виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.





Міський голова                                                                                                             І. Слюзар

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 22.01.2019  № 7


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою _____,  яка виховує малолітнього сина ____, щодо позбавлення батьківських прав його батька ______.

Встановлено, що громадяни ____ перебували у фактичних шлюбних відносинах. Від спільного проживання у батьків народився син _____. Однак, сімейне життя у громадян не склалося через відсутність взаєморозуміння між батьками.

З моменту фактичного припинення спільного проживання батько перестав цікавитися сином, не виявляв бажання займатися вихованням та не надавав матеріальної допомоги в добровільному порядку.

Мама дитини повідомляє, що вона одна займається вихованням сина та його матеріальним забезпеченням. Натомість батько не піклується про  фізичний та духовний розвиток дитини, не забезпечує необхідного харчування та медичного догляду. Не бачиться з дитиною, не здійснює підготовку до дорослого життя та не проявляє інтересу до її внутрішнього світу.

Малолітній  не отримує від батька жодних подарунків уже впродовж декількох років, ні на День народження, ні на День св. Миколая, ні на Новий Рік.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини впродовж 2-х місяців розглядалося дане питання, запрошувались батьки дитини, однак батько ____ жодного разу не з’явився, оскільки перебуває за межами країни і з ним немає жодного зв`язку. Мама дитини повідомила, що з жовтня місяця 2016 року, батько матеріальної допомоги на утримання сина не надавав, хлопця не бачив, не цікавився та не піклувався про його фізичний і духовний розвиток, про стан здоров`я, не відвідував і не відвідує сина вдома, не спілкується з дитиною взагалі. Також, батько самоусунувся від виконання своїх батьківських обов’язків, хоча, йому жодних перешкод у побаченні з дитиною ніхто не чинив і не чинить.

09 січня 2019 року працівниками служби у справах дітей обстежено умови проживання по вул. ____, де проживає ____В ході обстеження встановлено, що умови проживання належні, у помешканні підключено всі комунікації. Квартира складається з двох кімнат, кухні, коридору та санвузла. ____має окреме місце для сну, проведення дозвілля та підготовки до навчання. Дитина забезпечена одягом, взуттям, іграшками та канцтоварами відповідно до віку та потреб.

       Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства»,  ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина  _____, батьківських прав по відношенню до дочки _____



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                                                 І. Слюзар


       




2011-2024 © Всі права застережено.