НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Положення про цільовий фонд соціально-..."  № 3228-39/2018-39 від 13.12.2018р. 
Документ №3228-39/2018 від 13.12.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

17.12.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(39  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 13.12.2018р.  № 3228-39/2018-39
 


Про затвердження Положення про цільовий фонд соціально-економічного              розвитку 


Відповідно до ст.ст.  13, 691 Бюджетного кодексу України,  п. 25 ст. 26, ст. 68 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада


вирішила:


       1. Затвердити Положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку (додається).

2. Організацію виконання рішення покласти на першого заступника міського голови В. Григорука.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин (Р. Крутко).




Міський голова                                                І.Слюзар                                                                              

                                                                           

                                                                                                   


                                                                                            ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                           рішення міської ради

                                                                                          від 13.12.2018 р. №3228-39/2018


Положення

про цільовий фонд соціально - економічного розвитку


1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


       1.1. Цільовий фонд соціально-економічного розвитку міста (надалі – Фонд) створюється у складі спеціального фонду бюджету територіальної громади.

1.2. Фонд утворюється з метою формування фінансової основи для вирішення першочергових завдань економічного та соціального розвитку, створення умов для залучення інвестицій та новітніх технологій, реалізації інших стратегічних пріоритетів розвитку територіальної громади.

1.3. Порядок формування і використання коштів Фонду регулюється чинним законодавством України, цим Положенням та іншими рішеннями міської ради.

1.4. Кошти цільового фонду є складовою частиною спеціального фонду міського бюджету та фінансовою і матеріальною основою місцевого самоврядування.


2.МЕТА ТА ЗАВДАННЯ


       2.1. Цільовий фонд утворюється з метою формування фінансової основи, що є складовою частиною фінансово-економічної бази місцевої ради.

      2.2. Основне завдання цільового фонду - фінансування заходів, спрямованих на вирішення питань в інтересах територіальної громади.


3.ЗАКОНОДАВЧА БАЗА


       3.1. Фонд створений і діє відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", Бюджетного, Податкового і Господарського кодексів України.


4.ДЖЕРЕЛА ФОРМУВАННЯ ДОХІДНОЇ ЧАСТИНИ ЦІЛЬОВОГО ФОНДУ СОЦІАЛЬНО – ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ


4.1. Дохідна частина Фонду формується за рахунок таких надходжень від суб’єктів підприємницької діяльності:

4.1.1. Плата за розташування об’єктів зовнішньої реклами.

4.1.2. Плата пайової участі по саночищенні і прибиранні, утриманні дорожньої мережі, вуличного освітлення та озеленення прилеглої території на якій розташована тимчасова споруда.

4.1.3. Плата за участь у конкурсах на здійснення перевезення пасажирів.

4.1.4. Інші надходження не заборонені законодавством.


5.ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ФОНДУ СОЦІАЛЬНО – ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ МІСТА


5.1. Кошти, отримані від плати за участь у конкурсах на здійснення перевезення пасажирів на міських маршрутах та погодження паспортів маршруту приміським автобусом через територію міста, носять цільовий характер та використовуються виключно для інформаційного забезпечення та облаштування міських автобусних зупинок.

5.2. Напрямами, за якими можуть використовуватись кошти від інших джерел надходжень, є:

5.2.1. Виконання місцевих цільових програм;

5.2.2. Проведення соціальних, економічних та інших досліджень;

5.2.3. Підготовка проектів місцевих регуляторних та інших нормативно-правових актів;

5.2.4. Реалізація місцевих цільових програм соціально-економічного, спортивно-оздоровчого та культурного спрямування;

5.2.5. Сприяння впровадженню суб’єктами господарювання новітніх технологій (в т.ч. в сфері виробництва, планування розвитку території міста, комунального господарства, енергозбереження, соціальної роботи тощо);

5.2.6. Розробка і реалізація інвестиційних проектів та програм.

5.2.7. Фінансова підтримка громадських організацій, організацій та установ фізичної культури і спорту, соціально-незахищених верств населення, придбання устаткування, обладнання для закладів медицини, освіти, культури та органів управління.

5.2.8.  Санітарне очищення та прибирання з дотриманням вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць.

5.3. Розподіл коштів за головними розпорядниками міського бюджету проводиться за рішенням міської ради при затвердженні міського бюджету на відповідний бюджетний період.

       5.4. Видатки на виконання цільових програм, які прийняті рішенням міської ради, здійснюються без додаткового затвердження. 


6. ОБЛІК, КОНТРОЛЬ ЗА ФОРМУВАННЯМ ТА  ВИКОРИСТАННЯМ КОШТІВ


6.1. Відділи  міської ради, уповноважені здійснювати розрахунок до Фонду соціально-економічного розвитку міста, здійснюють моніторинг повноти надходжень коштів відповідно до укладених договорів, а саме:

6.1.1. Відділ економіки, інвестиційної політики та енергозбереження за участь у конкурсах на здійснення перевезення пасажирів.

6.1.2. Відділ муніципальної інспекції за пайову участь по саночищенні і прибиранні, утриманні дорожньої мережі, вуличного освітлення та озеленення прилеглої території на якій розташована тимчасова споруда.

6.1.3. Відділ архітектури та містобудування за розташування об’єктів зовнішньої реклами.

6.2. Контроль фактичних надходжень до Фонду здійснюється фінансовим управлінням міської ради. Цільове використання його коштів – головними розпорядниками.

6.3. Річний звіт про використання коштів складається по закінченні календарного року і затверджується міською радою одночасно з розглядом звіту про виконання бюджету територіальної громади за рік.

6.4. Перевірки правильності використання коштів проводяться контролюючими органами - за дорученням або з відома міської ради.

6.5 Контроль за використанням коштів здійснюють перший заступник міського голови відповідно до розподілу функціональних повноважень та постійні депутатські комісії міської ради з питань  бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин. Звіт про використання коштів Фонду, поданий фінансовим управлінням постійним депутатським комісіям один раз на квартал та бюджетний рік, затверджується міською радою.

6.6. Положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку міста, а також зміни і доповнення до нього затверджуються виключно міською радою. 



2011-2024 © Всі права застережено.